Monday, March 08, 2010

piknik@ulu yam


semlm..kami sume pegi piknik kat ulu yam..ala2 famili day..famili aku, kakak aku, abg aku, kakak dan adik, abg ipar aku...5 famili sumenya..ade 3budak kecik, rayyan syahmi ngan hani

sakan budak2 kecik ni berendam..kami wat bbq ayam, udang sosej..ade nasik lemak, salad, sandwich, jemput2 dan kopok

air takla sejuk sgt..so setgh hari budak2 dok berendam..takmo naik..kitorg berpiknik area org mancing..sbb abg ipar aku dan abg ipar kpd abg ipar aku...gi mancing..hasilnya..dpt ikan talapia 6 ekor..dptla aku sekor...ri ni msk kot

12 comments:

Elyn said...

ha piknik kat uluyam leh dpt ikan?? wahhh

Rin said...

wahhh besar ek ikan2 tu...

kemain si rayyan ni... pandai berendam ek... hehehehehe

strawberi said...

elyn..lupa nk ckp..kami dok dkt ngan kolam mancing...so itu hasil stlh byr mancing ikut jam..ehehe..ikan kolam


kak pia..tu la..kemain berendam..takmo naik..nasibla air tak sejuk sgt..

Anonymous said...

teringin nak bawak Faliqh pegi piknik...
tapi keadaan selalu tak mengizinkan...
kat area sungai2 tu cam takot je nak bawak budak kecik tu dengan mak dia skali yg tengah keadaan camtu...
nak bawak pegi pantai pulak panas sangat2...

piknik kat umah ajelah ye Faliqh...
kehh kehh kehh kehh...

-Ajipp-

strawberi said...

rayyan pun..1st time pegi waterfall..ms kat fraser hill ri tu..dh umur sethn...sblm ni..tk brani..kalo ajipp nk pi..bwk kat hot spring ke ape kat pedas tuh..ok gak...

Me_Lina said...

umah MIL kita kt hot spring Pedas tu... heheheh sentiasa ramai org... lagi2 cuti sekolah..

lily lotus said...

woww wee siap dapat ikan tu. sambil menyelam minum air ni..hehe

strawberi said...

lina..best arr dekat je situ..tp biasanya..org yg dekat yg tak pegi..hehe

lily..mmg dorg yg nak gi mancing sgt2...tu pun ikan berbyr..bukan free pun..hihi

Misz HoNey said...

aku pnah bwk acha gi kolam air panas kt gadek minah...tp panas ya amat kolamnye..xdek yg suam2 gitu..tpaksa la acha kocak2 ujung kaki dia jek..tu pon dia kata panas...ekekkek

aaaa..minah...aku berkenan la ngan rayyan minah...kire jadi la yek..akakakkaka

strawberi said...

muehehehe..rayyan pun awal2 lg..dh berkenan ngan acha..berani sentuh2 pipi dah...hahahha

Intan said...

Weee siap tgkp ikan lagi tu....mesti sedap kan rayyan, mummy masak ikan tu :)

strawberi said...

goreng je mlm td..dh slamat..goreng pun sodap..mkn ngan sup tulang..yummy....tp rayyan tdo..hihih..tk merasa la ikan tuh

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow