nanti kita citer pasal bbq yang dibuat baru2 ni...ai bz u olss..
senang je kalo nk buat bbq kambing ni..
beli je daging kambing yg slice..kalo kt jusco..rege 23+ sekilo ..biasanya sekilo ade 4-6 slice..ni aku beli kt stokis ramly burger..satu peket sekilo..ade lebih kurang 5 slice lam tuh..atau lebih..sepeket..rege biasa rm19..kalo jadi ahli..rm18.55..ni beli kt kg baru..area lain..tatau..
kalo nak jadi ahli..bawak je salinan fotostat ic..tros isi form..jadi ahli kt situ..
pastu kita bli sos utk perap..ikut tekak sendiri laa..nak sos ape..kitorg ri tu campur2..ade heinz dan knorr..amik yg honey n garlic dan jugak chicken dan ribs..utk knorr..amik sos tradisional dan pedas..yg ni harga lebih kurang rm9++ utk sebotol
kasik campur sume..
lagi satu sos perap...guna yg serbuk black pepper..yg ni rm14 sepeketcampur air sket..gaul2 jadi camni...dalam sos perap..takyah tambah ape2 dah..garam pun tk perlu yer
bersihkan dlu..
dan perap semalaman lam peti ais
dan boleh dibakar atau digoreng
senang je..hehe..4 botol sos tu..bleh perap lebih kurang untuk 8-10 kg kambingsos black pepper tuh..kalo btol guna sepeket..agaknya untuk 20kg kambing kot
yg lagi sedap..ialah sos botol tu
then dimakan dengan sos black pepper...kat ramly ade jual..sepeket rm5.20 je..tapi lupa amik gambar plak..huhu
3 comments:
Sedap jer nmpk kambing tu...(yg dh masak..kiki)
esok nak cari kambing lah switbee..terliuq dah nih
mmg best..hehe
Post a Comment