Friday, November 26, 2010

Rumah Untuk Disewa

Lokasi : Selayang (MagnaVille Kondominium)
Sewa : RM 850 permonth (deposit 2+1)
Beli : 280k ( Nego)
Details :Tingkat 6, Kitchen Cabinet ada, 1023 sqft, 3 rooms, grill dah siap, Free parking (1 unit)
Facilities : Nursery, Security, Cafe, Club House, NSK, Hospital Selayang, Parkson, Mydin, Pasar Borong
Status : Rumah Baru,
Penyewa berkeluarga diutamakan

berurusan terus dengan pemilik bukan agent
sila emel saya minah05[at]gmail.com

Thursday, November 25, 2010

Port Dickson

Tarikh : 5-7 November 2010
Tempat : Selesa Beach Resort, PD
Event : Family Day suamiku


cam xde motif sgt letak gamba 2 keping je..haha..gamba lain tak byk pun...so jadikla..bolehla dr takde...

Wednesday, November 24, 2010

Mood sedih

sekarang dalam mood sedih..huhu.enpon baru saje rosak tanpa bg amaran..mana nk sempat copy sume no tepon

bukan tanak bli enpon baru..tapi tgh pikir mana yg patut diberikan priority..ceyyy..dan2 la lam kepala otak berlegar2 byk benda..hahha

birthday party rayyan kat school blom buat lagi..hadiah besday rayyan pun tak bli jugak lagi..pastu dan2 time ni kat klcc ade buat sales perfume estee lauder pastu entitle utk bli beg coach ngan harga yang agak murah ..eh..keperluan ke tu..ahahaha..nafsu..nafsu..tp nak jugak..ble lg nk merasa pakai beg coach..heee

camno tuh...jadiknya..baik pi repair saje la enset lama tuh..lama tak lama..baru jugak lagi..baru sethn lebih..

wishlist lam kepala otak sgtla byk..sume berlegar2 je..kejap2 terbayang hair dryer..kejap2 terbayang handbag baru..muahahaha

eh..gelak pulak..patut mood sedih..okla..pi klcc lah jap lg ..hilangkan kesedihan nih

-----------------


tumpang citer lam nih la..2 malam lps..dahi aku berbekas 2 gigi rayyan..sbbnya dia buat aksi terjun atas aku.terkena dahi...tros luka..duhh..sakit..dia pun meraung jugak..sbb sakit..seb baik tak patah atau luka si rayyan..gara2 tgk sukan asia ..yang aksi terjun bebas renang tuh..

mlm td tgk wipeout..dia dh start tiru aksi..so pasni takleh tgk citer ganas2..bahaya tul..

Tuesday, November 23, 2010

Rayyan's Birthday party

Tarikh : 18 Nov 2010
Tempat : Umah Nenek, Kat Kampung
Tetamu :Famili terdekat je







Friday, November 19, 2010

Rayyan dah 2 tahun!


semalam umur saya dah genap 2 tahun...memang saya makin nakal dan suka berckp..perangai saya dah makin memeningkan kepala mama dan papa saya..hehe..
hobi saya minum susu, tulis abc..mengira one two three, melukis, tgk citer mickey mouse, dibo the gift dragon...dan mcm2 lagi lah..
malam tadi saya celebrate birthday saya yang ke-2 tahun kat umah nenek, semua org ade kecuali c.su dan ayah su saya..hehe
mama dan papa blikan kek yang cantik..saya mmg dh lama praktis nyanyi 'hepi beday tu yu'..semlm saya nyanyi dan makan kek..nnt mama sy letak lagi gambar masa birthday saya semlm..nnt dh blk kl..saya nak celebrate lagi bday kat school plak...yeaaa

Snek Jejari Ketam (crabstick)

terpikir utk buat benda alah ni, setelah tgk recipe kat IG..kebetulan plak masa program titian budaya ri tu..ade jual benda alah ni..dr brunei..sbb sgt senang..aku cuba test buat sket dulu..mula2 bli sepeket crabstick ni..then potong halus2..cm lam gambar..then tabur tepung gandum sket..utk bg garing..kemudian goreng


pastu jadila camni..sedap..sekali ngap je dh bleh abih..kalo rasa sket sgt..bli la 3-4 peket crabstick..

Thursday, November 18, 2010

Sayang mama?

video
warning:kalo rasa2 tanak dgr sore aku yg bising..takyah tgk..hahaha...

pd yg tgk...agak2 kecik ati tak ble anak ckp camni..eii..sabo je tau ngan si rayyan ni...

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Menyambut Eidul Adha

Tepat kul 3 dh boleh cabut..yeaa..management kasik balik awal..biasala tu kan rutin sehari sblm raya..dptla pelepasan blk awal
ptg ni..dh ready utk blk kg..yeahh..tahun ni..beraya kat kg laki aku..so perjalanan tak jauh sgt la..kalo terperangkap lam jem..mungkin tak cam nak blk kb lah..raya kedua br blk kb..kebetulan nnt ade kenduri sket ..wat solat hajat adik aku peknen 7 bulan..
dan raya kedua jugak..wat sambutan bday rayyan yang ke-2 tahun..18 nov..genapla umur rayyan 2 tahun..dh suh kakak aku tempah kan kek..so buat kecil2an je..kali ni leh paw sedara mara adik beradik utk bg hadiah kat rayyan plak..hahaha
sape2 yg dok kelantan...mehla dtg party bday rayyan..hehe

kat opis tak ramai yg cuti..dorg kata kt kl tak raya...dorg slalu tanya kat kelantan meriah ke..bagi aku..biasa la..cam raya puasa..
pagi raya..pakai baju raya..ade juadah biasa2 la..sbb nk mkn sblm solat raya kan..pastu yg kaum lelaki nnt pi tmpt buat korban..lapah daging sume kan..pastu kebiasaan ..kalo ade wat korban..nnt kena bagi2 daging lembu kan..so belah ptg tuh..masing2 sebok kat dapur utk potong2 daging..
pastu raya kedua..ramai jugak yg wat makan2...camtu la raya kat sana..kdg2 ade la sedara2 dtg beraya..tp tak seramai raya puasa lah..kat kelantan..kalo cuti memang 2 hari..kat kl nih..sehari je..huhu

mak aku plak..dh tau aku tak raya kat kg..lagi saje nk kasik aku jeles..siap dh bitau menu raya sok ialah nasik dagang..menu lusa plak..nasik kerabu..uwaaa

nota kepada bapak2 sedara rayyan, mak2 sedara rayyan..jangan lupa birthday rayyan di hari raya yang kedua yer..hehe

happy belated birthday



khamis lps baru kasik adiah bday utk laki aku..hahaha...kejam sungguh aku..
ok..gini..bday laki aku..bulan mac..sampai november baru dpt hadiah
bday aku..bulan september..tp akhir ogos aku dah dapat..
jadiknya..jumaat sehari slps aku bg hadiah bday utk thn ni..aku bli lagi hadiah ..in advanced la kiranya...kira hadiah thn dpn tu tau
:p
citer psl hadiah belated bday ni...mmg bercinta nak dptkan..3 minggu berturut2 tau pegi ulang alik lowyat dan sg wang..asikla takde stok..sabo je...akhirnya dpt bli jugak..hehe

Thursday, November 11, 2010

nasi bungkus


kantoi mak tak masak..anak mkn nasik bungkus..hahaha...ye la..mmg aku dh lama tak msk pun...hahahhaa..korang ape tau..ade satu stall nasik kukus ayam berempah kat umah aku..mmg sedap..dh sethn agaknya stall tu bukak dan dah sethn jugakla agaknya aku tak msk sgt..hari2 tapau nasik kukus tuh..hehe..tp ade la sesekali ujung minggu aku msk..
mknn utk rayyan baru sebulan dua (ke tiga empat bulan dah ek..haha)rayyan dh suka mkn nasik..kasik je la nasik yg kitorg makan..kalo dulu..slalu watkan sup macaroni atau pasta..tu menu wajib setiap hari..sampaikan sambil tutup mata leh msk sup macaroni utk rayyan nih...ecehh

si rayyan ni..kalo mkn skang ni..tanak nasik yg dibubuh lam pinggan dia..nak makan lam bungkus nih..slalunya dia mmg mkn nasik putih je..jarang nk ade kuah ke ape..budak kan mmg ikut sukati dia je..kdg2 nak mkn sayur je..kdg2 ayam je..slalunya nasik je...masa amik gamba ni..dia tgh elok mkn ngan kuah ngan ayam..kalo time mood tak ok..tersalah buh kuah lam pinggan...meraung2 la dia tanak..eii

mlm td dh reti bezakan tgn kiri ngan kanan..tp dia ni kidal (anak bapak)..asikla tersalah nk mkn tgn kiri..ble tegur..br tukar blk tgn kanan..iskk..sblm dia masuk skolah..dia retila tadah tgn..baca bismillah..okla tu kan..tp kalo time dia lapa..jgnla suh baca doa..tak layannya

ni plak gaya gengster ..angkat kaki seblah sambil mkn
pastu dh abih mkn kang..sebok mintak nak 'air nina' (ribena)
nasik lam gambar sblm dan selepas ni..mmg dia mkn..budak kecik ni mmg mkn byk tau..ehehe..tp menten kecik jugak

Wednesday, November 10, 2010

received!!




kelmarin bli baju disini..semlm tghari dh dpt..yeayy..ni first time online shopping utk baju rayyan..hehe..kalo tak silap la..rasanya blom pernah kot..ke aku dh lupa igtan eh..

ckp psl online shopping..aku mmg suka..hehe..maklumla pompuan..mmg suka shopping..tak shopping kat kedai..online pun jadi jugak
ni antara list web online shopping yg aku pernah bli..service sume ok..takde yang mengecewakan lagi setakat ini

http://thepoplook.com/
http://shoppersanctuary.blogspot.com/
http://www.thelilcaliph.com/
http://butikceera.blogspot.com/
http://yunnyee.blogspot.com/

mana lg eh..rasa ade lg rasanya..tp lupa dah..nnt kalo igt..update lg

Tuesday, November 09, 2010

Temankan mama


kalo mama buat kek pas blk keje...saya akan teman mama..mama akan angkut meja dan kerusi saya, dan saya akan menulis/melukis kat sini lah ..tp mama kata saya conteng je..kdg2 sy conteng2 sket..saya ckp sy lukis 'fish','bird','ball','star','moon','ayam'..hehe
kdg2 saya paksa mama saya lukis 'bobot'(robot)..tp mama lukis tak mcm bobot pun..huhu..
kalo saya dh bosan menconteng..saya akan kacau mama buat kek..mama amik penutup kek nak tutup bekas kek..saya pun akan buat jugak..sampai byk rosak penutup bekas kek mama..ehehe




kerusi ni mama baru bli..skang kalo makan..saya tanak dok atas baby chair dah..saya kan dh besar..makanya saya makan..saya akan duduk disini..hehe
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow