Friday, August 28, 2009

tensen weh

plan...kul 4.30 abih keje..tros gerak blk umah..siap2..tros gi umah kakak aku..berbuka...pastu blk kg

tapi...
ri ni..dr pg.sampai ptg..3 miting..aduii
ni br abih miting...nk blk lg..jln jem tak igt..aduii..tensen gila aku..

babai

quick update:citer ramadhan

  • rabu..aku cuti..sbb rayyan muntah n cirit birit..tatau la nape..sbb isnin n selasa antar rayyan dok nursery..wallahualam camne dorg jaga..kul 3 pagi..sampai sahur..dia muntah2..siang lak..dok cirit birit..ni dh ok sket..tp masih tk sihat sepenuhnya..uhuhu..cian budak kecik tuh
  • semlm servis kete...giler la lama..dr kul 1...sampai kul 4.30..lembap giler servis..sabo je aku..seb baik sbb nak balik kg..ptg..pas keje..blk kg.yeaaa..dptla merasa berbuka kat kg aku....maklumla..nak raya nnt dah takde chance..sbb raya kedua br blk kg aku..huhu
  • kamera dh ok..dh repair...sebulan ke 2 bulan ntah..kamera aku anta repair..lama btol dorg servis..mentang2 servis free..lagi 2 bulan abih warranty..pasni bleh amik gamba lagi..hehe
  • enpon aku rosak..harap maaf la pd yg anta sms..mmg aku tak bleh baca atau reply..dh enpon rosak..tk koser aku nk repair..kalo org call..aku tekan angkat je..ntah sape call..tak nmpk la screen nya..ni gara2 masuk air liur rayyan la..abih rosak enpon aku..tp seb baik papa nya nak ganti..hehe..tunggu seminggu lebih je..dpt enpon baru..ngehehehe..yeaaa...tq
  • tak saba nk blk..dh order 2-3 menu ngan mak aku...utk berbuka..kat sini..asik masak je..bosan wehh..tingat ayam percik...huhu..meleleh air liur

Tuesday, August 25, 2009

nasi kerabu n bday mak aku


ni gamba sblm poser yer...harap maklum

tp sbb gatal nk apdet gak..citer basi pun..basi la..hihi
tp ringkas je la

ri tu mak aku dtg..so..mak aku msk nasik kerabu kat umah aku..
bestnya..tetiba tingat rasa nasi kerabu dibulan poser nih..uhuhu

makannya hari ahad..pas mkn nasik kerabu..pi nilai square..teman mak aku borong kain..aku tumpang sekaki...hihi..bli baju raya
pastu blk umah aku blk..celebrate bday mak aku plak..kek disponsor oleh abg long aku..coklat cheese
mlm..sambung mkn nasik kerabu lagi..hehe



Thursday, August 20, 2009

demi rayyan

byk citer nk citer,..tp sume lam paler otak je..hikhik..bz gila la wehhhh
citer yg nak apdet
-psl mak aku dtg n celebrate bday mak aku..dan mak aku msk nasik kerabu..
-jamuan menyambut poser kat opis
-msk bubur lambuk kat opis
-program menjalur gemilangkan bandaraya KL kat sogo..aku br blk je nih..td pi sogo

nnt2 la citer kalo ade masa yer

ni nak citer psl semlm..

pagi semlm..aku cam biasala..pagi2 siap2 kan rayyan..pi antar umah pengasuh..skali sampai je..aku nmpk budak yg lg sorg masuk blk lam kete..aku pun kuar tanya pengasuh rayyan nape..skali dia ckp..dia tak sihat..minggu ni dia tak pat jaga rayyan
erkkkk...blank jap paler otak aku..tkleh nk pikir..mana nk campak budak kecik nih..aduii...nak EL..minggu ni aku kebizian yg teramat ngan miting2 dan keje menimbun..huhu
aku blk umah..nak siap2 kan brg2 lain..pikir2 nak antar nursery..dah tak sanggup..psl rayyan asik nangis je..tambah lak..last time antar rayyan..ade luka kecik kat dahi dia..huhu

sambil2 drive blk..call laki aku..gtau psl ni..call kakak aku..


and wat keputusan..pi antar kat umah kakak aku..psl mak aku ade kat sana...huhu..seb baik ade mak aku..

tapi mslhnya..mak aku..mlm ni..mau blk dah..wuhuhuhu..takpe..setel dulu ri ni

jauh oo..nak drive dr bukit jalil ke bukit antarabangsa..ngan jem kat mrr2 lagi..
mencabar jugakla..bawak kete seblah tgn..seblah lagi..pegang botol susu..kasik rayyan diam sket..
seb baik sampai area bukit jalil..budak kecik ni tdo...huhu

dapatla aku drive ngan aman..sampai umah kakak aku..tinggal rayyan..pastu gi keje..kul 9.30 br sampai opis..tros start miting...huhu..tak sempat bernafas aku

ptg...blk umah kakak aku...lepak umah dia dulu..tunggu jln tak jem..abg aku pun dtg amik mak aku..tros pi airport..flight mak aku kul 10.30 mlm..pas dorg gerak..br la aku gerak blk...
seb baik otw blk..rayyan tdo lagi..
jenuh oo drive ngan rayyan je..jauh lak tuh..tapi nak wat cemana...dh terpaksa

sambung sket...citer ri ni..aku gi antar rayyan umah org lain..mmbr pengasuh dia jugak..skali ptg td..aku dpt call..budak rayyan buat prangai..nangis tak benti..aduii..sok aku cuti la yer
jupe minggu dpn..

slamat berpuasa sume..smoga ramadhan tahun ni..lebih diberkati

Friday, August 14, 2009

H1NI

malas nak citer isu semasa..tp citer benda berkaitan aku je..hihi..tetba ade kaitan ngan H1NI..ngeri seh

kisah semlm..kan aku dtg lmbt keje..alang2 zass tros ke PUSRAWI..psl sakit tekak ku makin trok..dh seminggu tak lalu mkn..lam tekak ni bengkak..(kat 2 kg berat turun weiii..ngenge :p )
tak tahan pasal takleh nk mkn..aku pi la pusrawi tros..punya la ramai org..skali ade budak opis aku dtg tegur..dia pun tak sihat gak..sembang la sket2..dia citer anak bini dia demam..
pastu aku masuk jupe doktor..doktor kasik ubat sume..aku kuar..budak opis aku lak masuk jupe doktor..then..aku blk opis

sejam gitu kat opis...kecoh2 budak opis berciter...si zubair yg aku jupe kat pusrawi td POSITIF H1NI...waaaa..cam nk pengsan aku dgr..psl aku br bersembang ngan dia...seb baik dia pakai topeng muka..err..aku tak..hihi
dan2 time tu gak..tros aku pakai topeng muka tuh..huhu..takut weii..tros kecut perut

lunch hour..budak opis ajak gi jusco maluri nk carik adiah kawen budak2 opis yg br kawen pun..aku pakai tak lps2 mask tu.takut weii..
bukak topeng kecuali masa order mekdi sahaja..hehe

balik opis...dpt biter..si zubair tuh..tak kena HIN1 lak..aiseyyy..dorg citer..pas dia pi pusrawi..dia pi HKL lak..doktor kat HKL ckp takde H1NI...pheww..alhamdulillah..lega aku..
tp walau ape2 pun..sila la berhati2 sume yer..smoga kita sume slamat dr penyakit berjangkit ini amin


cauuu..nak blk..mlm nnt mak aku dtg tdo kat umah mlm nnt..yeaa..kakak aku n syahmi pun dtg gak..tp sok..laki gua keje la plak..huhu
bye..slamat berhujung minggu...
this week bz banget..smpt jenguk2 je blog kwn2..tk smpt tinggal jejak..minggu2 dpn pun nmpknya bakal bz gak..
take care sume

Thursday, August 13, 2009

jemputan umrah

cewaahh..tajuk..cam menang jemputan umrah astro oasis lak..
sebnrnya..mlm td..pi KLIA..nganta abg ipar aku pi umrah..dia pi 2 minggu...smoga dia slamat mengerjakan umrah...amin

sblm tuh..citer dulu...mlm td..lam kul 9 kami siap2 nak gerak pi umah abg aku kat nilai..coz mak aku sampai..lam kul 10..aku sampai..takde org sampai lagi..lepak2 dulu ngan kak ipar aku...pastu dtg rombongan kakak aku , famili abg ipar aku ,,kakak abg adik mak ..sume ade..hehe..ye la...org nk pi umrah..kena la antar..amik berkat..hehe
pastu mak aku lak sampai..abg long aku yg pi amik..ujan2 ni..flight delay laaa..
siap2 utk mkn nasik..mak aku bwk ayam percik 2 ekor..
perghh..bestla..tp aku sakit tekak..mkn ala kadar je laa..tu pun mknnya dah kul 11 mlm..dah nk tunggu sume ade..termasuk ayam percik terbang..dr kelantan..hehe
pastu abg ipar aku dan yg lain gerak pi airport dulu..sbb nk check in dan sebagainya..aku menyusul kemudian

**gamba takde buat masa ni..dh 2 minggu kamera antar repair..lens rosak :(

kat airport..lepak2 jap je..sbb aku ngan laki aku keje soknya..dorg sume pakat2 amik cuti..cesss..tak aci sungguh...sakanla dorg tunggu sampai kul 3 pagi..

aku ..kul 1.15..tros calooo laa..kul 2 pagi sampai umah..

pagi ni..pi keje lmbt..hihi

Tuesday, August 11, 2009

cuti lagi..

semlm aku cuti lg..aku lak yg tak sihat...adeii..tinggal bape hari je lagi cuti aku tahun nih..huhu

huhu...demam dr jumaat lg..pas keje tros pi klinik ..tekanan darah aku pun hampir2 rendah..pastu batuk, demam sume ade
2 hari cuti..mmg terbaring je..aku rasa demam kali ni..antara demam plg trok..sgt2 la tak larat weii..rasa nk tumbang je..tu yg asik tdo je
semlm dh ok sket demam..cuma badan rasa lenguh2 lagi..

aku tak antar rayyan umah pengasuh pun..hehe..takpela.aku sanggup jaga..lagipun aku malas sbnrnya nak siap2kan budak kecik tu..pastu bwk kete pi antar..kang ptg nak pi amik lak..satu hal plak..baik bia je dia dok umah..memekak je kejenya..terjerit2 ikut suka dia je
kejap2 terjerit2..bukan nangis..tp membebel2..sabo je la aku ngan prangai nakalnya yg makin menjadi2 tuh..

ri ni keje cam biasa..cuma ri ni dtg keje ngan laki aku..dia ade keje kat kl..best weii tkyah drive sndiri pi keje..ade org anta n amik..hehe..

Friday, August 07, 2009

semlm cuti...

semlm aku bercuti..rayyan demam..
hari rabu ptg..masa pi amik dia..dh rasa badan dia panas..kebetulan mmbr dtg umah ptg..dia pun ckp bdn rayyan panas..

so mlm tu gi klinik..mak aii..ramai sgt2 org..ade la kat sejam tunggu baru dpt jupe doktor..tu pun tak tunggu lam klinik..laki aku suh aku dok luar ngan rayyan..bahaya la..lam klinik byk sgt virus..
dah jupe doktor..doktor bg la 4 jenis ubat..budak rayyan ni..bab mkn ubat.,.punya la susah..huhu
semlm satu hari jaga rayyan..takde la cam org demam pun..aktif ngalahkan time sihat..abih ke dapur,lam stor..sume dia nk masuk..

makan pun..5 kali makan..huhu..yg cian..sbb dia cirit birit..dh byk hari gak..
ptg semlm dia dh sihat..so ri ni antar dia ke umah pengasuh cam biasa

Wednesday, August 05, 2009

dah terer main gitar

video

budak rayyan ni..dh pandai main gitar..tak caya..korg tgk video nih


hihi..kira ade progress la tu kan..main giter sambil baring2..hehe..ni video 2 minggu lps kot..lupa dah
pipi dia merah..kena gigit nyamuk tuh..lama nau nk ilang..

Tuesday, August 04, 2009

myAsam Pedas Linda Onn

sabtu lps...siang takde pi mana2..so malam..igt nak pi bermlm umah kakak aku..saje tukar environment..hihi
so..sms my sis..nak pi umah dia..dia ckp ok je..n ajak mkn skali..dia mau banje kat asam pedas linda onn..yeaa
rezeki jgn ditolak yer kwn2..hihi

so after maghrib..siap2..tros pi sana..sampai awal sket je dr kakak aku..sempat pi kedai baby kat seblah linda onn..wuii..beshnya..tk smpt usha lama2...nnt nk pi lagi lah..hehe
order makan..n ngappppp..makan

aku hanya makan je..abg ipar n kakak aku yg order mengorder ni
dorg amik asam pedas kepala ikan merah..kailan goreng daging n udang..ayam goreng berempah n otak2

edit
bagi aku kan...makanan sini..biasa2 je..asam pedas dia..sah2 la takleh lawan kat melaka n johor punya..otak2nya kurang la isi udang (eh..btolkan wat dpd udang??)..kailan goreng...sama cam kat kedai mkn biasa..yg plg sedapppp..air sour plum tu je...hehe..lain2 mknn tatau laa..bg aku..kalo kedai linda onn..aku lg suka nasik ayam dia..dr asam pedas nih


budak kecik dua org..dok atas baby chair..

dah siap mkn..blk umah kakak aku..


Monday, August 03, 2009

award dr vagg


hikhik..tq vagg..terharu lak aku...tak sangka rupanya aku rajin mengomen kan..
tp itula..dulu aku takde lak nk komen2..mungkin sbb ko dh guna domain..aku jd rajin...ataupun adakah kerana semenjak bertukar layout baru ni..mood mengomen jd ngetop jugak...hikhik

nnt ko dtg kl..bitau aku gak yer..leh jupe2 ko gak..ri tu nk date...tak dapek..huhu..


microsoft office home@rm59


jumaat lepas kan..aku ade program microsoft day kementerian kat angkasapuri..
satu hari suntuk..sonok gak program ni..dorg ajar features2 baru microsoft 2007 compared ngan 2003 yg kurang features canggih..hehe
ade la 40% masuk lam kepala otak aku..lain dr tuh..dgr mmbr aku dok sembang.n tertdo..hihi

lunch hour yg pjg dihari jumaat..tak mengizinkan aku kuar merayau2..sbb parking kat angkasapuri sgt la pack..jd jln2 mengabiskan duit lam tu je la..kebetulan ade booth jual mcm2..sempat la bli itu ini

microsoft pun bukak booth jugak..dorg jual microsoft home edition pada harga rm59 je..rege biasa rm200 tau..tp limited la..sorg satu
laju je aku sms kakak aku n abg long aku..akak aku kan br bli laptop..lom bli original microsft office lagi..so dia nak satu..abg long aku lak nk bli pc baru..so dia nak gak satu
sbb leh bli sorg satu..aku paksa mmbr aku tlg bli utk aku..hehe

tapi lagi 2-3 minggu la br dpt..takpela..janji murah n ori.. :p

ptg before blk..ade lucky draw..
mcm2 la hadiah...dr pendrive, mouse..external hard disk..printer..goodies bag dr microsoft..meleleh je air liur tgk..tp aku?huh..langsung tak bertuah..syukur je la skali dpt ini

ri ni tertinggal lak enpon kat umah..


Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow