Friday, July 29, 2011

Lagu kanak-kanak

layan aje video senget nih...ni aksi rayyan kat umah..ble nyanyi lagu yang che su (adik aku ) ajar..dulu kecik2 dia ade blaja lagu lain..masa tu dia kecik..syahmi dh besar sket..so syahmi dh hafal and dia tak reti lg..now dia dh reti nak hafal lagu skali ngan gaya2 skali..

in case korang tak faham..lirik lagu tu lebih kurang camni..
angkat tangan kiri, goyang..goyang..goyang..
angkat tangan kanan, goyang..goyang..goyang
angkat kaki kiri..goyang..goyang..goyang
angkat kaki kanan..goyang..goyang..goyang

pastu ade lagi kot lirik lain..tp rayyan blom hafal lagi...
adik aku ngaja kat tadika..bykla lagu utk budak2 kecik yg dia tau..so dia perturunkan la utk anak buah dia..hehe..layan

video

Wednesday, July 27, 2011

Jakarta part 1

cey..dah plan2 nak wat part2..cam rajin la sgt aku nk apdet kan..hiks..ok..niat kena ade

sbb gambar masih ngan laki aku...aku letak gambar dr google je dulu...4 hari 3 malam aku kat jakarta..stay disini..


bilik dan makan ditanggung oleh kampeni laki aku..jadi kita blasah saje lah..hahah
Laki aku pi sana 10 hari..hari minggu dia free..dpd dia gi jln2 ngan org lain..baik dia bawak aku jalan2..hiks
sbb pi kejap je..jadi terpaksala tinggal rayyan..ye la..mana nak wat passport lagi..tiket lagi..tiket aku ..aku amik air asia..bli last minute..lam dekat rm600..awal2 ri tu dh usha..rm450 je pegi balik..hukhuk..redha je

memandangkan pasport valid 2 tahun..nnt kita pujuk2 papa pi singapore plak tahun depan..ekeke...maklumla adik beradik pun dah ramai yg ade passport kan...jom..jom..Universal studio spore...hiksss

Thursday, July 21, 2011

Berdua lagi..eh bertiga (2+1)


aku nih..bukan jenis isteri yang ditinggal-tinggalkan...jadi..kalo kena tinggal sesekali..tros rasa down..haha..teruk btol..nak2 wat masa skang nih..adui..lomah btol den..
dahla semenjak dua menjak nih..aku ignore tros keadaaan umah dan dh kurang bagi perhatian kat rayyan..sumenya laki aku yang uruskan..dari balik keje..aku cuma amik rayyan..then ble balik..rayyan mintak susu la..bli mknn rayyan la...suapkan rayyan..kemas meja/pinggan mangkuk..basuh pinggan mangkuk/botol susu rayyan..basuh baju..jemur baju (err..tu mmg dr dulu keje papa..haha)..lipat kain..bangun mlm buat susu rayyan..melayan karenah rayyan..sume papa buat...tq :)
aku hanya baring..tgk tv..ngehehe..

jadi..ble laki aku kena outstation 10 hari..aku tros ..cam tkleh nk pikir..sape nk buat keje umah..dan yg plg penting..sape nk melayan karenah rayyan..adui..
semlm laki aku dh pegi jakarta..mlm td mak ayah aku dtg..ekceli mak ayah dtg hari minggu ri tu lagi..tp dok umah adik aku dulu..mlm td dorg dtg..so hari nih...rayyan dok umah ngan nenek ngan tok ayah..mlm kang..aku angkut sume pi umah abg aku kt nilai..wpun mak ayah aku ade...tp takkan nk nyusahkan dorg kan..wpun mlm td..mak aku yg bgn buat susu utk rayyan...ngehehe..tq ma

pikir2 lagi..isnin dpn mak ayah aku dh nak blk..dorg bukan nk dok lama2 sgt kan..pheww..camne la minggu dpn aku nih..harap2 aku okla..kalo nk ikutkan..rayyan ok la jugak..tk byk buat perangai..tp sesekali tu ade la kan..kang kejap2 nak air..baru pas minum air..nak vitagen...pastu nk susu...pastu nk mkn..pastu berak..adui..
ermm..harap2 sume okla

Friday, July 08, 2011

sweet


setiap org punya pengalaman ngan anak masing2 la kan..blog aku..aku citer la psl anak aku..sape lagi kalo bukan si rayyan..sok2..rayyan dah ade adik..br citer psl adik dia plak..hahaha

ok..skang ni..aku kurang sihat sketlaa..asikla terbaring2 kt umah..sbnrnya nk pi keje pun malas..tp setelah paksa2 diri..bolehla kan
tapi ble ptg..hazab laa..balik je..tros nak carik tmpt yg syok nak baring..ptg2 aku amik rayyan..skang ni la..baru nak masuk sebulan..semenjak laki aku tukar keje..dh tak lalu kawasan umah pengasuh rayyan..tp pagi2 masih keje laki aku antar rayyan walaupun terpaksa ..hehe

jadi ble ptg..sampai je umah..aku baring atas sofa..dan rayyan buat hal sndiri.

malam..of course la dorg makan nasik beli je..hehe...ble papa nak kuar bli nasik ngan rayyan..cam semlm..rayyan dtg kat ngan aku..dtg amik order 'mama nak mkn ape, mi nak?nashik nak?mama nak ape? mama makan nashik arr..ayyan makan mi'..atau vice versa la kan..if dia rasa nk mkn nasik..dia suh aku mkn mi...walaupun sbnrnya dia tu mengorder je lebih..makannya susah banget

yeah..aku rasa tu sweet..ble dah terasa anak sndiri cam dh besar yang dah pandai amik berat ttg aku atau org sekeliling..rasa nak nangis pun ade..hahaha..tp slalu nya aku tak makan..err..atau bli dan aku tak makan..hahaha..minum air satu teguk pun tak bleh..

malam tadi gak..aku naik atas..baring2...saje nk baring atas tilam kan..best sket....rayyan pun sebokla jugak naik atas..baring kt seblah..pas 5 saat..dia bosan..dia tawaf la lam bilik tu..pastu tnya aku..'mama shakit ke?mama tido dulu arr..nanti kita gi kenek (klinik)'..so sweet la rayyan..walaupun kdg2 aku tetap marah dia jugak kalo dia ganggu aku rehat..biasala kan..kdg2 emosi terlebih sket.. :p

so far..sbb dia dh besar..byk benda dia bleh buat sndiri atau faham ape yg kita cakap..so nak jaga dia skang..senang la kan..papa pun takde masalah nak jaga rayyan ..sbb dia skang dh geng ngan papa dia

Friday, July 01, 2011

J.cool yogurt


@j co donut pavi..besttt..hikss
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow