Thursday, December 30, 2010

Penang...

majoriti citer psl bola kan..aku selit sini je..tahniah team harimau muda

tapi aku nak citer psl outstation ke penang...aku kena pi penang 2 hari..rabu malam (15 dis) aku naik flight ke penang..bos aku dh pi ptg tuh..tp sbb aku kena pi seminar kat cyberjaya..terpaksala amik flight malam.
oh yer..masa aku seminar kat cyberjaya..skali ngan vp..niat ati nk tegur..tp aku plak dilanda senggugut yg trok..makanya dok tahan sakit je la..takde mood nk tegur sape2...hehe..mmg comey la vp..hikhik

malam pas magrib..tros pi KLIA..rayyan antar skali..syahdu jugak rasanya..first time outstation yg kena bermlm semenjak ade rayyan nih...huhu..
smpt mkn kfc ngan laki aku dan rayyan..tu pun laju2 mkn...sbb kesuntukan masa

so dah sampai penang...dh mlm jugak..lam 10.30 gitu..pastu jalan menonong..tak pasan kaunter tiket utk taxi..dh kuar..br tau kena bli kat dlm..hehe
taxi rm44.70...huhu...pastu check in kat royal hotel
bilik not bad..ok je..selesa..siap ade iron dan iron bod lam bilik..lebih selesa dr dorg yg dok kat berjaya hotel..
bilik aku

pemandangan dr tingkap bilik..nmpk KFC ..unik sbb bangunan heritage

16 dan 17..ade bengkel kat berjaya hotel..ulang alik ngan taxi..rm15 dan rm12..takde meter..huhu
kat penang takdela nk jln2..aku sorg je kan..cuma 16hb malam tuh..aku dh paw apple ..hehe..awal2 aku ckp aku nk dtg penang..suh dia banje mkn..hehe..so mlm tuh..dia dan bini dia bwk pi mkn kat restoren kapitan..pastu dia bwk pusing2 kat gurney drive..dptla aku tgk sekitar penang..

oh yer..ni 2nd time aku pi penang..1st time dulu..pi jln2 ngn mmbr..tu pun jap je..so kali ni berpeluang tgk bgnn cantik2 kat penang..
tq pada apple dan isteri ...sblm tu jugak aku dh kirim jeruk siap2...60 inggit aku bli jeruk...nak balik..isi beg..masya allah...tuhan je tau beratnya beg aku...satu beg kecik 12.5 kg..huhu

so last day..hari jumaat tros siap2 utk blk..flight kul 8.30 mlm..

balik sampai KLIA..culture shock jap..sbb tetiba tgk ramainya org..rupanya org menjemput org2 blk dr mekah..patutla ramai yg amat sgt..papa dan rayyan dah tunggu kat airport...yeaa..slamat sampai umah..

tapi gembira sekejap je la..soknya nk kena kemas brg pi cameron plak..

Wednesday, December 29, 2010

take a break


hai..mama sy busy skang..nnt apdet blog yer

cauuu

Tuesday, December 14, 2010

Gap Kids Casting



mesti dh ade baca kan..GAP ade buat casting utk kanak2. untuk iklan Spring Collection 2011

Sape2 yang rajin nak tolong undi budak kecik comey nih...bukan anak aku..tp anak kawan aku...anak makcik manis...hehe

nama si comey nih Aisha Humaira Cawley
umur 4 tahun

http://apps.facebook.com/gapcastingcall/

untuk terpilih 60% undi dr public dan 40% dari hakim

aisha nih..pernah buat tv commercial untuk softlan dan appeton

sekian

Monday, December 13, 2010

jadual minggu ini + minggu dpn

jadual kerja yang penuh tiba2..huhu

rabu (15/12/2010)-seminar ICT di cyberjaya
rabu mlm-pegi penang
khamis-jumaat-bengkel di berjaya hotel, penang
jumaat mlm-tros blk
ahad pagi-gerak ke cameron ade team building opis
sehingga selasa


td booking hotel kat berjaya..sume penuh..adui..amik option 2..hotel lg satu..kalo lmbt sket ..sah2 penuh jugak..
ermmm..flight malam pun susah jugak..aduii..pening lah..nak update blog pun takde mood

Friday, December 10, 2010

hepi besday Bro.In.Law

isnin lps..belah mlm..pas magrib gerak pi umah adik aku kt bangi..saje pi mkn2 sana (@saje nak mkn free..hehe)
adik aku msk ..so ramai2 pi serbu umah dia..pas mkn dh kenyang segala bagai.celebrate bday abg ipar aku iaitu ayah syahmi
best oo kek tuh..lam tu eskrem..nnt aku dptkan gamba yg kek dh potong..tak snap plak lam camera aku..uhuhu
pastu ade side dishes yg lain..jagung rebus ..segar dr cameron highland..sama jugak stoberi tuh..adik aku br blk dr cameron..
so layanla gamba2 tuh.hepi besday buat abg ipar aku..yg ke 30..





Saturday, December 04, 2010

tensen tak?

kalo dipagi hari minggu..si anak yg mmg jenis morning person dh bgn..dan bermain dgn ceria gembira..pastu dtg kejut..'mama..nak agu' (mama..nak lagu).yg membawa maksud..suh nyanyi..si ibu yg masih mamai..terpaksa nyanyi sambil tutup mata..mula-mula lagu rasa sayang..dah abih nyanyi ..'mama..agi' (mama, lagi)..nyanyi lagi twinkle..twinkle ..pastu ble nyanyi enjit2 semut..paksa aku buat aksi skali..sambil hulur tgn dia suh buat enjt2 semut...arghhh..anak oh anak..mcm2 hal la..dahla mlm td 3 kali bgn mintak susu..terpaksa bergilir2 ngan papa untuk buat susu..
tak lama pastu dpt idea lain..suh rayyan pi menulis..dia jwb ok..tp dia meraung2 mintak pensil plak..dah bg pensil..suh aku lukis basikal plak..eiii..dan2 tu plak..mintak susu lagi..hhuuhu..
nak tanak..terpaksa si ibu bangun..mandikan anak..dah mandi siap sume..dia kejut papanya plak..'papa, jom enish' (papa, jom main tenis)...hehe..adil..bagus

Friday, December 03, 2010

Birthday celebration@school

Sape nak promotion best dr #CelcomExec untuk celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800! Pretty awesome promo..check this out babe. 

Jom ramai-ramai pi New Zealand..Offer start dr rm199..!booking skang utk bercuti nanti..yeaa #AANZ

*salah taip plak tajuk td..hahaha

isnin hari tuh..celebrate bday rayyan kat school plak.so ahadnya..sbg ibu yg yg excited nak buat kek bday sndiri..bertungkus lumus la..sampai membazir fresh cream yg konon nk buat topping..tp tak jd..membazir rm13 satu kotak fresh cream..ceh..last2 guna butter jugak buat icing..hehe
then isnin just kasik kamera kat teacher suh tlg snap pic..bg kek dan goodies bag..
rayyan mmg hobi la tiup lilin bday..pantang nmpk lilin..eiii..sabo je







then kat umah..ble blk..kebetulan ..mmg aku buat kek lebih..tp versi kecik la..sbnrnya utk test deco je..haha..tp kek btol la kan..
so sajela ..main tiup2 lilin kat umah..nyanyi lagi lagu hepi besday..tp yg geram..dia tanak tiup..sbb suka ngan lilin tuh..last2..aku buh lilin wangi .letak kat candle holder ikea tuh...arr..tenungla lilin sampai puas...hehe


Mee rebus dan lompat tikam

last weekend masak ni kat umah abg aku..
lompat tikam tak bape jd sgt tuh...kena blaja lg..ehehe..



Friday, November 26, 2010

Rumah Untuk Disewa

Lokasi : Selayang (MagnaVille Kondominium)
Sewa : RM 850 permonth (deposit 2+1)
Beli : 280k ( Nego)
Details :Tingkat 6, Kitchen Cabinet ada, 1023 sqft, 3 rooms, grill dah siap, Free parking (1 unit)
Facilities : Nursery, Security, Cafe, Club House, NSK, Hospital Selayang, Parkson, Mydin, Pasar Borong
Status : Rumah Baru,
Penyewa berkeluarga diutamakan

berurusan terus dengan pemilik bukan agent
sila emel saya minah05[at]gmail.com

Thursday, November 25, 2010

Port Dickson

Tarikh : 5-7 November 2010
Tempat : Selesa Beach Resort, PD
Event : Family Day suamiku


cam xde motif sgt letak gamba 2 keping je..haha..gamba lain tak byk pun...so jadikla..bolehla dr takde...

Wednesday, November 24, 2010

Mood sedih

sekarang dalam mood sedih..huhu.enpon baru saje rosak tanpa bg amaran..mana nk sempat copy sume no tepon

bukan tanak bli enpon baru..tapi tgh pikir mana yg patut diberikan priority..ceyyy..dan2 la lam kepala otak berlegar2 byk benda..hahha

birthday party rayyan kat school blom buat lagi..hadiah besday rayyan pun tak bli jugak lagi..pastu dan2 time ni kat klcc ade buat sales perfume estee lauder pastu entitle utk bli beg coach ngan harga yang agak murah ..eh..keperluan ke tu..ahahaha..nafsu..nafsu..tp nak jugak..ble lg nk merasa pakai beg coach..heee

camno tuh...jadiknya..baik pi repair saje la enset lama tuh..lama tak lama..baru jugak lagi..baru sethn lebih..

wishlist lam kepala otak sgtla byk..sume berlegar2 je..kejap2 terbayang hair dryer..kejap2 terbayang handbag baru..muahahaha

eh..gelak pulak..patut mood sedih..okla..pi klcc lah jap lg ..hilangkan kesedihan nih

-----------------


tumpang citer lam nih la..2 malam lps..dahi aku berbekas 2 gigi rayyan..sbbnya dia buat aksi terjun atas aku.terkena dahi...tros luka..duhh..sakit..dia pun meraung jugak..sbb sakit..seb baik tak patah atau luka si rayyan..gara2 tgk sukan asia ..yang aksi terjun bebas renang tuh..

mlm td tgk wipeout..dia dh start tiru aksi..so pasni takleh tgk citer ganas2..bahaya tul..

Tuesday, November 23, 2010

Rayyan's Birthday party

Tarikh : 18 Nov 2010
Tempat : Umah Nenek, Kat Kampung
Tetamu :Famili terdekat je







Friday, November 19, 2010

Rayyan dah 2 tahun!


semalam umur saya dah genap 2 tahun...memang saya makin nakal dan suka berckp..perangai saya dah makin memeningkan kepala mama dan papa saya..hehe..
hobi saya minum susu, tulis abc..mengira one two three, melukis, tgk citer mickey mouse, dibo the gift dragon...dan mcm2 lagi lah..
malam tadi saya celebrate birthday saya yang ke-2 tahun kat umah nenek, semua org ade kecuali c.su dan ayah su saya..hehe
mama dan papa blikan kek yang cantik..saya mmg dh lama praktis nyanyi 'hepi beday tu yu'..semlm saya nyanyi dan makan kek..nnt mama sy letak lagi gambar masa birthday saya semlm..nnt dh blk kl..saya nak celebrate lagi bday kat school plak...yeaaa

Snek Jejari Ketam (crabstick)

terpikir utk buat benda alah ni, setelah tgk recipe kat IG..kebetulan plak masa program titian budaya ri tu..ade jual benda alah ni..dr brunei..sbb sgt senang..aku cuba test buat sket dulu..mula2 bli sepeket crabstick ni..then potong halus2..cm lam gambar..then tabur tepung gandum sket..utk bg garing..kemudian goreng


pastu jadila camni..sedap..sekali ngap je dh bleh abih..kalo rasa sket sgt..bli la 3-4 peket crabstick..

Thursday, November 18, 2010

Sayang mama?

video
warning:kalo rasa2 tanak dgr sore aku yg bising..takyah tgk..hahaha...

pd yg tgk...agak2 kecik ati tak ble anak ckp camni..eii..sabo je tau ngan si rayyan ni...

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Menyambut Eidul Adha

Tepat kul 3 dh boleh cabut..yeaa..management kasik balik awal..biasala tu kan rutin sehari sblm raya..dptla pelepasan blk awal
ptg ni..dh ready utk blk kg..yeahh..tahun ni..beraya kat kg laki aku..so perjalanan tak jauh sgt la..kalo terperangkap lam jem..mungkin tak cam nak blk kb lah..raya kedua br blk kb..kebetulan nnt ade kenduri sket ..wat solat hajat adik aku peknen 7 bulan..
dan raya kedua jugak..wat sambutan bday rayyan yang ke-2 tahun..18 nov..genapla umur rayyan 2 tahun..dh suh kakak aku tempah kan kek..so buat kecil2an je..kali ni leh paw sedara mara adik beradik utk bg hadiah kat rayyan plak..hahaha
sape2 yg dok kelantan...mehla dtg party bday rayyan..hehe

kat opis tak ramai yg cuti..dorg kata kt kl tak raya...dorg slalu tanya kat kelantan meriah ke..bagi aku..biasa la..cam raya puasa..
pagi raya..pakai baju raya..ade juadah biasa2 la..sbb nk mkn sblm solat raya kan..pastu yg kaum lelaki nnt pi tmpt buat korban..lapah daging sume kan..pastu kebiasaan ..kalo ade wat korban..nnt kena bagi2 daging lembu kan..so belah ptg tuh..masing2 sebok kat dapur utk potong2 daging..
pastu raya kedua..ramai jugak yg wat makan2...camtu la raya kat sana..kdg2 ade la sedara2 dtg beraya..tp tak seramai raya puasa lah..kat kelantan..kalo cuti memang 2 hari..kat kl nih..sehari je..huhu

mak aku plak..dh tau aku tak raya kat kg..lagi saje nk kasik aku jeles..siap dh bitau menu raya sok ialah nasik dagang..menu lusa plak..nasik kerabu..uwaaa

nota kepada bapak2 sedara rayyan, mak2 sedara rayyan..jangan lupa birthday rayyan di hari raya yang kedua yer..hehe

happy belated birthday



khamis lps baru kasik adiah bday utk laki aku..hahaha...kejam sungguh aku..
ok..gini..bday laki aku..bulan mac..sampai november baru dpt hadiah
bday aku..bulan september..tp akhir ogos aku dah dapat..
jadiknya..jumaat sehari slps aku bg hadiah bday utk thn ni..aku bli lagi hadiah ..in advanced la kiranya...kira hadiah thn dpn tu tau
:p
citer psl hadiah belated bday ni...mmg bercinta nak dptkan..3 minggu berturut2 tau pegi ulang alik lowyat dan sg wang..asikla takde stok..sabo je...akhirnya dpt bli jugak..hehe

Thursday, November 11, 2010

nasi bungkus


kantoi mak tak masak..anak mkn nasik bungkus..hahaha...ye la..mmg aku dh lama tak msk pun...hahahhaa..korang ape tau..ade satu stall nasik kukus ayam berempah kat umah aku..mmg sedap..dh sethn agaknya stall tu bukak dan dah sethn jugakla agaknya aku tak msk sgt..hari2 tapau nasik kukus tuh..hehe..tp ade la sesekali ujung minggu aku msk..
mknn utk rayyan baru sebulan dua (ke tiga empat bulan dah ek..haha)rayyan dh suka mkn nasik..kasik je la nasik yg kitorg makan..kalo dulu..slalu watkan sup macaroni atau pasta..tu menu wajib setiap hari..sampaikan sambil tutup mata leh msk sup macaroni utk rayyan nih...ecehh

si rayyan ni..kalo mkn skang ni..tanak nasik yg dibubuh lam pinggan dia..nak makan lam bungkus nih..slalunya dia mmg mkn nasik putih je..jarang nk ade kuah ke ape..budak kan mmg ikut sukati dia je..kdg2 nak mkn sayur je..kdg2 ayam je..slalunya nasik je...masa amik gamba ni..dia tgh elok mkn ngan kuah ngan ayam..kalo time mood tak ok..tersalah buh kuah lam pinggan...meraung2 la dia tanak..eii

mlm td dh reti bezakan tgn kiri ngan kanan..tp dia ni kidal (anak bapak)..asikla tersalah nk mkn tgn kiri..ble tegur..br tukar blk tgn kanan..iskk..sblm dia masuk skolah..dia retila tadah tgn..baca bismillah..okla tu kan..tp kalo time dia lapa..jgnla suh baca doa..tak layannya

ni plak gaya gengster ..angkat kaki seblah sambil mkn
pastu dh abih mkn kang..sebok mintak nak 'air nina' (ribena)
nasik lam gambar sblm dan selepas ni..mmg dia mkn..budak kecik ni mmg mkn byk tau..ehehe..tp menten kecik jugak

Wednesday, November 10, 2010

received!!




kelmarin bli baju disini..semlm tghari dh dpt..yeayy..ni first time online shopping utk baju rayyan..hehe..kalo tak silap la..rasanya blom pernah kot..ke aku dh lupa igtan eh..

ckp psl online shopping..aku mmg suka..hehe..maklumla pompuan..mmg suka shopping..tak shopping kat kedai..online pun jadi jugak
ni antara list web online shopping yg aku pernah bli..service sume ok..takde yang mengecewakan lagi setakat ini

http://thepoplook.com/
http://shoppersanctuary.blogspot.com/
http://www.thelilcaliph.com/
http://butikceera.blogspot.com/
http://yunnyee.blogspot.com/

mana lg eh..rasa ade lg rasanya..tp lupa dah..nnt kalo igt..update lg

Tuesday, November 09, 2010

Temankan mama


kalo mama buat kek pas blk keje...saya akan teman mama..mama akan angkut meja dan kerusi saya, dan saya akan menulis/melukis kat sini lah ..tp mama kata saya conteng je..kdg2 sy conteng2 sket..saya ckp sy lukis 'fish','bird','ball','star','moon','ayam'..hehe
kdg2 saya paksa mama saya lukis 'bobot'(robot)..tp mama lukis tak mcm bobot pun..huhu..
kalo saya dh bosan menconteng..saya akan kacau mama buat kek..mama amik penutup kek nak tutup bekas kek..saya pun akan buat jugak..sampai byk rosak penutup bekas kek mama..ehehe




kerusi ni mama baru bli..skang kalo makan..saya tanak dok atas baby chair dah..saya kan dh besar..makanya saya makan..saya akan duduk disini..hehe

Saturday, October 30, 2010

Sudah tukar

hari tu aku ade citer psl parking fahrenheit88 yang mahal tu kan..jumaat lps..aku pi lagi..guess what?rate parking dh tukar..pheww legaa sekejap..aku tgk skali imbas je masa nk masuk parking..so lps 1 jam 58 minit..aku pi byr parking..oh yer..rate yang aku nmpk 1st hour rm3..tambahan jam rm2..sama ngan parking pavillion ..okla kan..
so pas setel urusan aku di fahrenheit..punya la aku berkejar..nk jimatkan setiap minit..sbnrnya ade promotion..setiap pembelin rm100 ke atas..free 1 hour parking..tp kena pi kat lobi..ok..aku ade 2-3 minit je..lmbt 2 minit..kena caj tambahan parking sejam..tp dpt diskaun sejam..mcm no point je kan..baik aku tros byr dan jimatkan masa..tgk2 time byr..kena rm6 inggit..pulak dah..so sblm kuar dr parking..singgah opis yg jaga parking..rupanya rate utk jumaat-ahad ialah rm3 setiap jam..pulak...jumaat cam public holiday la plak..eiii..mcm2 btol...layan saje lah..oh yer..kedai uniqlo ke ape ntah nama..kiranya kedai fesyen femes dr jepun..bakal dibuka difahrenheit...sape rajin pi 4hb nov..utk 1000 pengunjung terawal..dpt goodies bag..dan diskaun hebat ..kalo rajin nk pi..jupe disana nnt yer

Wednesday, October 27, 2010

Rayyan dan School


ok..update sket psl sekolah rayyan
actually..pada asalnya mmg tanak hantar skolah lagi..blom sampia 2 thn lagi pun kan..ade jugak kawan2 yang ckp..nape hantar skolah awal sgt..well..aku takde choice..kalo sape2 yang hantar anak pd babysitter dan ade mslh..tau lah ape yang aku rasa..my prev babysitter..bukanlah bermasalah gt..tp ade la sket..and sgt2 memberi kesan pada kerja aku ..EL sentiasa..pheww..aku dh tak boleh tahan
..i have no choice ok!
so solution..hantar saje ke sekolah..sekolah ni lebih pada muslim smart program..lebih kurang camtu laa...yang aku tau..budak2 main cam biasa..cuma 3 jam sehari dorg akan ajar benda2 basic la cam singing..drawing..lebih pd play group laa...pastu dorg main la sehari suntuk termasuk makan dan tido..
nursery lain..aku tatau la..kat tempat school rayyan nih..start hantar dr 6.30 dah boleh..biasa aku hantar 6.50 pagi lah..cam hantar ke babysitter jugak..letak baju, diapers, towel..makanan kalo nak bwk extra..biasa aku letak biskut, roti atau cereals..and hantar susu dan botol..cam biasa je
aku amik ptg..kul 6 lebih gitula..after 7 pm..dikira OT lah..kalo ngan babysitter..bolehla berlebih2 kurang..tp jaranglah aku amik after 7..
psl registeration..laki aku setelkan..kalo tak silap aku..register fee..adala lam 200+..kira buku dan baju skali..baju uniform dpt 2 psg..nak pakai boleh..takmo pakai pun tak dipaksa..
yuran kena byr setiap awal bulan..yuran utk rayyan rm280..lebih kurang ngan hantar kat babysitter dulu jugak laa..cuma kalo ngan babbysitter byr akhir bulan..
so far..baru sebulan kat situ..okla..
byk jugak nmpk rayyan dh blaja..ye la..kita ni mak bapak..takde la 100% dpt spend masa nak mengaja ape2 kalo belah malam..kalo sempat..ajar..tak smpt..idoklaaa..so..at least rayyan dpt jugak blaja..
BTW..skolah dan umah..hanya jarak beberapa puluh meter sahaja..jalan kaki pun boleh..hehe

tu je nk share psl citer rayyan dan school nya

Tuesday, October 26, 2010

mc

semenjak dua menjak..agak sengal untuk berblogging..byk benda nak share..tp tiada mood..eheheh..trok btol..
ok..citer last week ..citer lain abaikan dulu..sbb dh hampir basi kesemuanya..
khamis lepas..ptg blk kg..sbb abg ipar meninggal..abg sulung kepada laki aku..gerak ptg lam kul 4.45 ptg..kul 10 malam baru sampai ..masa tu br tgh mandikan jenazah..so after setel sume..br blk umah...sempat la 3 malam tahlil..ahad pagi balik kl..
nak jadi citer..aku demam plak..so isnin mc..pagi tadi plak..masih tak larat..masih demam..pakej lengkapla kan ngan selesema..sakit2 badan..sakit kepala..sakit tekak..
ptg ni dh sihat sketlaa..alhamdulillah...

ptg ni ala2 free sket..aku buat blog baru..hehe..maklumla aku skang ni..kalo ujung minggu bz buat kek..
sila jenguk2..tu pun kalo aku rajin update..

http://homemadechoccake.blogspot.com/

Thursday, October 14, 2010

Jom redeem anmum plak

hari tu dh redeem play tent huggies..semlm br pos lagi satu borang redemption huggies..kalo ikutkan cam ri tu..2 bulan lagi..dptla play tent lain plak..hehe..kalo smpt sblm disember ni..kumpul lg 100 points lagi..bleh redeem play tent ke -3 plak..muahaha..tetiba tamak plak..
ok..kali ni ade lagi satu program redemption..anmum plak..rayyan dr kecik sampi skang..mmg bleh minum anmum je..pantang la tukar susu lain..mesti perut dia meragam..baru2 ni anmum tukar formula lain pun..c irit birit kejap..cian dia..pastu dh ok blk..so continue je la minum anmum..yang bestnya kalo anmum ni...sudu penceduk tu..hujung penceduk tu bleh dipatahkan utk simpan dan redeem..mcm2 redemption ..ikut promotion laa..cam skang..kalo redeem 12 points dpt satu kotak anmum 650gm..rayyan plak..slalu blikan yg tin 1.7kg..kalo tin..dpt penceduk kaler purple..sama dengan 2 points..kalo bli kotak 650gm, penceduk kaler oren=1 point je..rayyan minum lebih kurang 2 tin sebulan..skang ni menjak dh tak breastfeed..lagila makin laju je abih susu tin tuh..aku mls nak patahkan penceduk tu..so simpan je sume..kalo ikut yang ade..bleh redeem 4 kotak dh tu..borang redemption secara online pun ade, kat tin anmum pun ade..tapi maximum bleh redem 5 kotak je..okla tu...kira stok utk sebulan dh tu..nnt tunggu bleh redeem benda lain..redeem lagi..nnt rajin..aku courier lah penceduk dan borang ni..nak kumpul cukup utk 5 kotak dulu..hehe

Friday, October 08, 2010

parking makin mahal (fahrenheit88)

trok ar...makin mahal parking kat fahrenheit88..dulu masa nama kl plaza..rate parking masih murah
now lg mahal dr pavillion

aku ni dahla tiap 2 minggu skali pi situ..wat facial..kalo dh wat facial..konpem dekat 2 jam atau lebih
ok..sblm ni rate rm2.50 utk first hour pastu plus 1.50 utk setiap jam..so kalo 2 jam..baru 4 inggit atau rm5.50 kalo 2 jam-3 jam
now..rm3.50 utk first hour dan tambahan pun rm3.50..td je dh kena parking rm7..td 1 jam 54 minit..kalo terlebih sket..mau jadi rm10.50
huwaaa..cekik darah
klcc pun baru rm3.00 utk first hour pastu tambahan rm2.50..
pavillion plak..kalo tak silap rm2.50 utk first hour dan tambahan pun rm2.50..lebih kurang gitulaa..
bukan nya byk sgt kedai lam tu pun...huhu..cekik darah btol..

open house 2010

ri ni last day syawal kan..ri ni jugak br genap 6 hari aku puasa..esok raya lah..hehe
sbb kan byk sgt open house..tk dpt nk puasa awal2 tau..ceyy...alasan..
weekend lps raya..kami pi beraya kat pangkor..weekend lps..sabtu ade open house kat opis
start kul 11 sampai 2 ptg shj..so kul 12 kami sampai..mmg org dh start majlis..kami dtg makan je
ade mcm2 mknn la..satu department satu menu..dept aku chicken wing..
so ni gambar-gambar masa open house..

pastu kami gi selayang, sg merab, bangi umah adik aku..then mlm laki aku plan pi puchong..tp tak jd..so kami pi giant ..pi klinik ngan bli brg dapur

ahad plak..open house jiran dpn umah dan umah mmbr laki aku kat shah alam...tu je la xtvt open house kami ujung minggu lps..kami sndiri mmg tak smpt nk buat open house..hehe



Tuesday, October 05, 2010

Pangkor...








2 hari 1 malam je kat pangkor
gerak sabtu pagi dr umah..benti makan kt R&R rawang..then sambung perjalanan..amik feri kul 1.45 tghari..
parking kereta rm8 inggit sehari di jeti..tambang feri adalah rm10 pegi balik..budak2 ..half price lah
dari jeti..kami amik van utk pusing2 pulau..3 tempat persinggahan..kota belanda..chinese temple..not sure nama ape kat situ..thne last skali kilang sate ikan..patutnya takyah bli mknn kat situ..kat jeti pangkor..lagi murah..kos utk van rm80 sbb kami penuh..rate biasa rm60 utk pusing pulau
then check in kat ombak inn..chalet ni biasa2 je la..nak ke pantai dekat je..jalan kaki 5 minit dh sampai
then kami naik bot ,...island hoping..rm10 satu kepala..
aktiviti malam adalah bbq..pastu ade la pusing2 pulau..tgk tmpt2 menarik..shopping2 sket...lepak2 jap..br blk bilik utk tdo
esoknya plak kami sume pegi snorkeling..rm8 satu kepala..
dah abih lunch..kami sume check out..gerak balik...
itu saje citer pi pangkor..
mood adalah sgt bz..maka citer pun pantas je..hehe

--------

ade beberapa kejadian kurang enak berlaku di pangkor..mungkin jd pengajaran pd yang lain
kawan aku hilang wallet masa kami sume snorkelling..jadi kena beringat ..jgn bwk wallet masa gi mandi manda..atau make sure ade org jaga..then tetiba ade org pulangkan blk..jupe lam air..sume slamat kecuali duit..
lagi satu..kete kawan aku kena clamp kat jeti lumut..pdhal dh byr duit parking..org yg jaga pun hilang..so nak bukak clamp..kena byr lg rm50...pdhal dh byr parking sblm tuh..
mcm2 la kan..so hati2 la kalo pergi bercuti
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow