Wednesday, October 27, 2010

Rayyan dan School


ok..update sket psl sekolah rayyan
actually..pada asalnya mmg tanak hantar skolah lagi..blom sampia 2 thn lagi pun kan..ade jugak kawan2 yang ckp..nape hantar skolah awal sgt..well..aku takde choice..kalo sape2 yang hantar anak pd babysitter dan ade mslh..tau lah ape yang aku rasa..my prev babysitter..bukanlah bermasalah gt..tp ade la sket..and sgt2 memberi kesan pada kerja aku ..EL sentiasa..pheww..aku dh tak boleh tahan
..i have no choice ok!
so solution..hantar saje ke sekolah..sekolah ni lebih pada muslim smart program..lebih kurang camtu laa...yang aku tau..budak2 main cam biasa..cuma 3 jam sehari dorg akan ajar benda2 basic la cam singing..drawing..lebih pd play group laa...pastu dorg main la sehari suntuk termasuk makan dan tido..
nursery lain..aku tatau la..kat tempat school rayyan nih..start hantar dr 6.30 dah boleh..biasa aku hantar 6.50 pagi lah..cam hantar ke babysitter jugak..letak baju, diapers, towel..makanan kalo nak bwk extra..biasa aku letak biskut, roti atau cereals..and hantar susu dan botol..cam biasa je
aku amik ptg..kul 6 lebih gitula..after 7 pm..dikira OT lah..kalo ngan babysitter..bolehla berlebih2 kurang..tp jaranglah aku amik after 7..
psl registeration..laki aku setelkan..kalo tak silap aku..register fee..adala lam 200+..kira buku dan baju skali..baju uniform dpt 2 psg..nak pakai boleh..takmo pakai pun tak dipaksa..
yuran kena byr setiap awal bulan..yuran utk rayyan rm280..lebih kurang ngan hantar kat babysitter dulu jugak laa..cuma kalo ngan babbysitter byr akhir bulan..
so far..baru sebulan kat situ..okla..
byk jugak nmpk rayyan dh blaja..ye la..kita ni mak bapak..takde la 100% dpt spend masa nak mengaja ape2 kalo belah malam..kalo sempat..ajar..tak smpt..idoklaaa..so..at least rayyan dpt jugak blaja..
BTW..skolah dan umah..hanya jarak beberapa puluh meter sahaja..jalan kaki pun boleh..hehe

tu je nk share psl citer rayyan dan school nya

7 comments:

Me_Lina said...

Alya... InsyaAllah next year masuk CIC... x sabar nak tgk dier masuk school.. wlaaupun skrg kt school jugak... ahhahaha...

strawberi said...

school yg proper lain sket kan..nnt jgn lupa citer psl CIC plak..

Liza said...

wah, driving sendiri yer gi school, so cute

Rin said...

Rayyan dah pandai apa SB?

Rin said...

Rayyan dah pandai apa SB?

strawberi said...

hehe kak liza..beg tu pun beg skolah jugak

kak pia..so far mengira one two three sampai ten..bolehlaa...abc pun boleh sket2..binatang2 byk jugakla dia dh kenal..so far ok

halym said...

elok laa tu minah..biarkan develope otak dia tu..dari dia dok asyik makan tido jek..

lgpon takdelah beban sangat kat ko nak ngajar dia bab kehidopan in future, maklom ler ko penat siang hari gi keja balik keja..

anak2 aku sejak kecik dok kat nurseri, selain dr makan tido, cikgu/ustazah ader ngajar hok basic basic..

contohnya..Danish masuk darjah 1 taon depan, tp sekarang ni dah pandai membaca dan mengira plus baca simple doa dan few surah lazim..

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow