Wednesday, July 24, 2013

Pencuci Botol susu..dah tukar!!!

Kepada ibu-ibu..korang pernah check tak kandungan pencuci botol susu yang korang beli

aku?to be honest..anak dh nak masuk umur 5 tahun..baru tergerak hati nak check..tu pun sebab join group kt fb..yg ade topik psl ni..

then..ape kandungan pencuci botol yan aku bli selama ini?paraben..2 types of paraben
ape itu paraben...boleh google..tp secara mudahnya..antara penyebab kanser..
tapi ye..tu mungkin kalo makan ke ape..tapi ni..mungkin ade yg cakap..ala..pencuci botol je pun..takyah kecohlah...
eh..tak kisahlah...anak aku...aku saje nk share kat sini..kot ade yg terlalai cam aku..tak pernah check..
kalo korang tak kisah..takpe..takde hal...

bagi aku..pendapat aku laa..sebelum ni..ye..aku tatau..ni dah tatau..buat ape nk amik risiko..lagipun..bukan takde pilihan lain..ade banyaaak lagi jenama lain..yg offer free paraben...organik dan lain2...
untungla korang yg mmg dh guna brand lain yang insya allah lebih selamat...
so..sebelum terlambat...terus la tukar


so..aku decide utk cuba pencuci botol bumble bee..ni bli kt KLCC..harga ..untuk satu botol 750 ml rm32.90 kalo tak silap..harga utk 2 botol..rm38+..so..tros grab 2..heee


pencuci botol yang lama ..baru je jugak bli..tp takkan nak guna jugak..walau dah tau kan..

ok..tu je nak share..


6 comments:

Lynda Che Lah said...

balik kene check..skang pki pureen.thanx share :)

Eliss Mie said...

eliss guna pureen. x tau la ada paraben x . petang ni check. satu botol RM19++ mcm tu , refill pack Rm11.

thisni3zahata said...

Wow!!!Bahaya tu..blk keje nie kene tgk terus...

EjamOthman said...

Alamak pureen pun ada paraben...kena stop guna ler nmpknya.

Elyn Sani said...

Erk anak aku pon dh 5 thn! Tak pernah aware bab cuci btl ni. Kene cek kang. Tq beb

strawberi said...

sila check sume...ehehe

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow