Friday, January 22, 2010

Potluck Gathering IG

*sticky sehingga 24 jan '10

Kepada peserta-peserta potluck gathering. Acara akan berlangsung seperti yang kita rancang yer, walaupun IG dah tutup ** :'( sob..sob..sob sedey..
anything u ols just komen here..mana yang aku ade no tepon...aku akan sms..yang mana tak sempat amik enpon number aku..sila emel ke minah05[at]gmail.com
aku letak sini senarai nama yg ade no tepon ngan aku - kak pia,agent, kak piona, succus, kak marla, kekuatan,wata, eyzlyn, ainul

tambah intro sket

aku selaku pn organizer potluck ni..sempena buat red carpet utk kak marla yang terbang jauh dr miri nun..bwk kek lapis yang sungguh sedap..
peserta2 lain sume rancak dok discuss kat fb yer..tapi aku agak ketinggalan zaman...opis takleh access fb..jadik guna blog saje lah yer..korang bincang2 kat fb..nnt apdet sini..okei..
ujung minggu ni..kalo ade masa..aku masukla fb yer kwn2..


Tarikh : 24 Jan 2010
Masa : 11 pagi - 2 ptg
Tempat : KLCC Park

MENU

1.bihun (aku)
2.wata (macaroni goreng)
3.sucus (fruit jelly)-roti jala cancel
4.ainul (fruits n chocs)
5.wa'ah (nugget)
6.french fries (lupa dah ff nak bwk pe)
7.kak marla (kek lapis sarawak)
8.agent (sardin roll)
9.eyzlyn (otak-otak dan kopok lekor kemaman)
10.kak pia dan kwn2 (nasi putih dan lauk2)

**air sila bwk sendiri..sekurang2nya air kotak/air mineral

**tu je menu yg aku igt setakat nih..yg lain dah lupa :p

yang tak tersenarai no tepon ngan aku..tolong war2kan pada yang gtau nak dtg ri tu yer..

AKTIVITI
-exchange gift...ape2 je..takde kategori..budget rm10-rm15
if sape2 nak bwk 2 hadiah..also can..nnt dia akan dpt 2 hadiah jugak..if sape tak bwk..nan ado hadiah la yer..

KEHADIRAN: takleh nak recall bape org..agak2 30 orang la..hehe

31 comments:

eyzlynIG said...

confirm akak dtg bawak kopok n otak-otak serta blanket utk baby-baby berguling.
dan colouring stuff utk budak-budak .

Rin said...

SB...kak pia bawak ofismate lagi 4 orang... tak pe kan diorang join? dan... pasal makanan.. akak kena bawak apa???

diorang discuss kat FB... tapi akak dah bagi link blog SB...

bgtau gak kalau nak suruh kawan akak bawak apa2...

strawberi said...

kak lyn..nnt sy apdet psl menu tuh

kak pia..bwk je..no hal..lagi ramai..maknanya lagi byk mknn...hahah

akak bwk nasik putih..opismate akak bwk lauk satu jenis sorg..orait gitu?

sadis sungguh aku takleh access fb..terasa dok alam lain..cesss

Ninie Fairuz said...

missed out pasal gath ni la.. bleh join lagi ke? teringin nak join tp hanya jika tak jadi 'terbang'..

sapa2 je yg join? nak tau la gak..since IG dah tadak ni.. ;)

strawberi said...

bleh lagi..tiap org kena bwk mknn la..so nama yg ade tuh..yg insya allah confirm dtg..ade 4-5 org tak confirm lg...so dorg akan dtg bwk menu ape2..selain dr menu yg aku dh list kan tuh..
asalkan ko free 24hb tu..dtg je..call aku utk confirmkan tmpt berkumpul

doesnt matter if tak dpt confirmkan skang..

Ninie Fairuz said...

insyaallah..apa2 nanti aku inform k? ;)

Ainul IG said...

ai pun join... dah dpt sms pg td...
sapa2 yg ada facebook pls add me, engkusalina@gmail.com

strawberi said...

orait

marla said...

red carpet...wakakakka..sadis sungguh rasanyer...macam anak hayam kehilangan mak hayam tak dapat masuk ig lagi.. uwaaaaaaaaa

wokeh.. tengah mencari idea nak buat kek ..just a simple one hocay. see u ols nanti..

PocoyoIG said...

ya hampun...kat sini rupanya uols melepak. motif tak invite poco. puas berhari2 poco "mencari". masuk cari pm kat ezlyn dgn kak med depa tak masuk2.

uols, kompen ke kumac betoi2 tutup IG? kumac punya email apa dia? kumac@yahoo ke atau drkumac@yahoo. merasa bagi kat poco sebab poco nak belasah dia....iols geram hokay....

uwwaaa poco missed uols sesangat, rasa macam mati laki je...wakakakaka

kuat said...

bestnye dapat join... cuba sedaya upada nnt

strawberi said...

kak marla-gempak je kan red carpet..hakikatnya green green grass je...hehe

poco..dorg lepak FB laa..aku sorg2 je takleh masuk fb..huwaaa..sadis..takmo kwn kumac lagi..emel dia saripdol@yahoo.com **aku tipuuu je

kuat..ko jgn tak join ...ehehe..nnt sape nk jaga anak aku

Misz HoNey said...

xdapat aku nak join...adik ipaq aku kawen..huhu

strawberi said...

huh...alasan...bluwekkk

beeiik IG said...

sweetbee pinjam comment box boleh? nak tanya eyzlyn..january activity/kitchen gadget tu cancel ke?

strawberi said...

beeik..kan..lupa plak psl tuh..haaa..ape lg..dtg gath nnt..hahahahha..bleh exchange tros time tuh..hihi..takpun masa gath nnt..kita bincang..then if kak lyn smpt save sume address/no phone..still leh proceed kan

beeiik IG said...

memang tak dapat datang ke gath dari mula2 korang plan ai ada workshop. apa2 pun tunggu feedback mereka yg ada FB hehehe. susah2 au pos jek barang2 tu ke eyzlyn hehehe

Ainul IG said...

hai beeiik.. ainul dah tanya ezlyn ttg kitchen gadget tu... prog tu jd... sekrg ni dia tgh nak kontek beeiik, tp x tau nak cari kat mana... dah bg alamat ke hari tu??? ada facebook x??? kalo ada apa2 soalan boleh emel ainul ya... alishamardhiyah@gmail.com

Ainul IG said...

switbi, ada exchange hadiah x masa gathering tu???

strawberi said...

ri tu br letak kat cadangan kan..rasanya proceed je..ainul tlg update kat fb eh..harga rm10-15

sape2 tak bwk takpe..tp tak dpt la nombor utk cabutan..br fair kan...
tapi kalo bleh bwk..hehe..if sape rasa2 nak cover utk org tak dtg..bleh bwk 2 hadiah..nnt dia akan dpt 2 hadiah jugak...

Ainul IG said...

okay switbi...
ainul bleh online fb kat umah je... sbb opis block... nnt ainul update... hadiah tu xde tema ke???

Rin said...

ok nanti akak tolong update kat FB.. hari tu pun akak dah copy paste apa yang SB tulis kat sini... :D

strawberi said...

AINUL...tkde tema..hikhik..tp kalo kat fb ade nak bincang2..ok je

kak pia..tq..tq...ngehehe

PocoyoIG said...

sat2...uols yg ada FB tuh tak dak sapa pun ka pi tanya sarip betoi2 ka dia tutup IG nih? tah2 dia lupa bayar sebab bz sangat ka.
dulu kan ada ura2 kita nak cari tapak baru, jadi ka tak nih?

apa2pun enjoy bergathering na...n take care.

strawberi said...

Poco ...aku dh majuk ngn sarip dol..ekeke

Ninie Fairuz said...

wah..ini mcm ko punya blog trafik mencanak la bulan neh..ganti IG..huhu..

baguih baguih..

aku sangat confirmed tak buleh join gath korang, terima kasih kerana invite but really sorry tak dapat nak join coz me going back to Spore to work for a year..

Enjoy semua..jgn lupa tepek pics ya.. ;)

eyzlyn said...

ler, kat sini port korunk discuss..

poco,
lin baru log in CARI. hari-hari baca lupa nak log in da... hehehehehehe

so, latest org yg dtg dah ada list ker blom?

strawberi said...

nnt apdet sok...hehe

Misz HoNey said...

wei btol la adik ipau aku kawen...

huhuhu

strawberi said...

bluwekkkkk..

Misz HoNey said...

ko marah aku yek minah...

menciks...

ilebiu tau x...

ekkeke

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow