Monday, January 25, 2010

NO PLASTIC BAGS

Salam Isnin sume..

korang tau tak..kat giant skang ade kempen **kebelakangan ni aku jadi pengunjung setia giant gara2 kumpul point..hahah..sape ade sticker lebih sila bagi aku

citer psl kempen..kempen NO PLASTIC BAGS..
sabtu lepas sebelum pi umah kakak aku..aku singgah giant bukit antarabangsa..bli brg2 utk msk sbb ahad ada potluck gathering kan..
terlupa plak hari sabtu takde beg plastik..tapi kat bukit antarabangsa..dorg letak kotak byk2..so after shopping ..bleh amik kotak..hehe..seb baik..hasilnya..begini


di kebanyakan giant..maybe dorg tak sediakan kotak..tapi ada pastik beg..cuma kena bli rm0.20 utk satu plastik beg..

so pasni kena igt..kena bwk shopping bags if pegi shopping..bagus jugak kempen ni..at least dpt melatih kita utk jadi lebih eco friendly kan..mula2 nih mungkin ramai yg rasa leceh..nnt lama2 terbiasa..dh jadik habit la kan

13 comments:

Ninie Fairuz said...

bagus..bagus..
aku dok spore ni pun diorang da lama wat mcm ni sampaikan aku buat collection reuse shopping bag diorang tuh..
balik klang pun aku da terikut2 beli reuse bag kat JJ,Tesco tapi selalu terlupa keluarkan dari kete..huhu..

jgn ikut contoh aku.. =)

strawberi said...

tu la..mula2 mmg mcm2 hal..lama2 org dh biasa..okla tu nnt

Martuis.Martapau said...

Eke ke ke Minah, aku dah bertahun dok bawak reusable bag gi mana2. Jusco, Giant, Tesco, Borders.

Senang sket.

Ajipp said...

akhirnya turun jugak entry 'melekit' minah tu...
gila lama 'melekit' sampai stgh bulan...
pheww...

err ajipp takde blog baru...
tak koser nak wat 8 blog, 16 pesbuk...
blaa blaa blaa..

strawberi said...

marts..tu la..aku tgh nk start eco friendly..better late than never..hahahaha


ajipp...hahah,..jgnla marah..sok2 entry psl gath plak..tp tak melekit dah..ngehehhe

eyzlyn said...

ala, lupa nak kasi sticker giant. lin tak blih redem, tak cukup 30 keping lagi. nantila kalau rajin i post.. hehehehehehehe

strawberi said...

huhu..mintak2la rajin..aminnnn

Misz HoNey said...

hahhaa..aku bwk kotak msk lam giantu tu tros ekekekke..

weh..blog aku tukau add...nt kalo ada add br aku bgtau lagik...ekekkee

Misz HoNey said...

hahhaa..aku bwk kotak msk lam giantu tu tros ekekekke..

weh..blog aku tukau add...nt kalo ada add br aku bgtau lagik...ekekkee

Intan said...

Mcm lawak je bila sopping brg letak dlm kotak...but intan agree mcm yg minah ckp lama-kelamaan kita akn biasa ;)

strawberi said...

kira inisiatif giant BA la letak kotak..kalo tmpt lain..kena bli paltik 20 sen satu..uhuhu

manda..ko tu asik tukar add blog..sbb yg lama tak wujud..aku dh delete dr list..ekekek..nnt ade br...ko kasi tau..aku buh


intan..tu la..kena take time jugak nk biasakan diri..hehe

JM said...

mmg sume tmpt dah wat cani..jadinye..jgn soping ari sabtu..ari sabtu dok umah tgk hindustan kt tb3..ekeke

strawberi said...

kan..tp jusco jumaat ngan sabtu..utk negeri selangor je..seb baik aku pi jusco kl..ekekee
eh..tetba berpaling tadah..td sokong eco frenly...muehehe

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow