Thursday, January 28, 2010

Cerita Potluck Gathering IG

Hari ahad lepas..selamat la berlangsungnya potluck gathering IG..maybe ni la last program IG kan..memandangkan IG dah berkubur..sedey la jugak kan..selama ni dok lepak2 kat IG..dpt jupe kwn2 secara maya..dapat diskus ape saje kat situ..tempat meluah perasaan..now tetiba hilang mcm ditelan tsunami...tapi seb baik sempat bincang utk potluck..

Ok..sabtu mlm tu aku tdo umah kakak aku..so pagi ahad..msk kat umah kakak aku la..aku bwk bihun..kul 10.30 br dpt gerak dr umah kakak aku..so..tepat kul 11 br sampai..kak marla paling awal sampai..lam kul 1045 gitu dah call aku..waahhh..semangat orang miri...paling jauh..tapi paling awal sampai..bawak anak dara dah macam rupa adik beradik plak..menten muda gitu kak..dahla bawak kek lapis buatan sendiri yang paling sedap aku pernah rasa..6 jenis kek lapis ok..gigih buat kek selama seminggu..kagum tul

then plug2pin dtg ngan kwn2, kekuatan dtg sorg2..pastu makin ramai la dtg..ade yg lmbt sket..no hal la tu kan..asalkan dtg..maklumla masing2 ade hal..bukan senang nk berkumpul camni..last kumpul..masa wat open house utk anak yatim dulu...bape tahun lps daaa..aku pun masa tuh bujang lagi..
ada jugak yg dh konpem dtg.tapi tak muncul2..ermmm..yg ade alasan tkpelah..yg diam je..pun ade jugak..kira mcm2 ragamlah...hehe

takpelah..yang penting...berjaya jugak berkumpul..terima kasih pada yang dtg jauh..kak marla dari miri, kekuatan dari tangkak, johor..kak eyzlyn dari jb semata utk gath ni kan..tenkiu sgt2..

makanan plak..byk sgt2..biasala yg ni bwk sket..yg tu bwk sket..jd la byk..makannya tak sgt...dok bersembang ngan layan anak je yg lebih..
ade nasik putih dan lauk2, udang msk petai, rendang daging, sayur goreng ngan ape lg ek..kak pia and the geng yang bwk, aku bwk bihun, kak piona bwk kek coklat buatan sendiri yang sgt sedap juga bwk bihun ..kak marla kek lapis sarawak, plug2pin bwk ayam goreng, ainul bwk buah, kekeh bwk buah jugak rasanya..kak iney bwk air sirap+asam boi ..sedap sgt ..berbaloi bwk..hehe..kak lyn bwk ayam 2 panggang cap ESSO 2 ekor..sape lagi eh..kiranya mcm2 mknn la ade..
peserta IG 11 org yg dtg..aku, kak marla, kak pia, kak piona, ainul, eyzlyn, plug2pin, kak iney, kekeh, artline dan kekuatan..tapi jadik meriah sbb masing2 bwk geng..maklumla kami dok depan kolam air..budak2 pakat berendam laa...

pastu ade aktiviti tukar2 hadiah..disamping tu..ade tukar hadiah utk kitchen gadget pun dibuat sekali..aku dpt tukar2 hadiah dr kak piona dan yg kitchen gadget dr kak eyzlyn...hehe..tenkiussss..

ok..jom layan gambar je la..ade jugak groupphoto..gambar ade diambil dr facebook ..ntah sape upload...aku sempatla curik..hihi...pastu dr blog ainul

Rayyan plak sonok kemain dpt berjalan2..sampai tak tdo..seb baik ade papa melayan si rayyan..pasal mama dah lupa diri jupe kengkwn...hihi



tu je..sekianlah

**sakan korang kat fb yer..aku baca tru emel je..ampeh

8 comments:

Ajipp said...

alalallalalala tomey rayyan tshirt baby taz...

banyaknya minah makan!!

strawberi said...

haa..dah tau dh..mesti ajipp tgk tshirt rayyan dulu..hahahah...

minah mkn sket je lah..sebok layan kwn2 je

Ajipp said...

btol btol ajipp tokleh tgk dah ni tshirt taz ke baby taz mesti geram hahaha...
ritu ajipp borong tshirt baby taz kat w.o.c utk faliqh...
saiz yg besar2 pon ada dengan harapan beliau leh pakai lama2...

igt nak beli patung baby taz skalik tapi mamanya tak kasik...

owhh dulu2 untuk diri sendiri nak membeli tshirt taz selai pon adalah amat berkira huhuhu...

strawberi said...

haha..tshirt rayyan ni pun yg WOC gak..hehe

cian faliqh..ntah2 dia tak suka pun tazmania..tp kena paksa ngan papa dia pakai..wakakaka

Ajipp said...

dengkikk dengkikkk...
minah dengkik...

dia hepi je pki baju2 tu suma...

Ainul IG said...

ainul pun mkn sket jek...
sapa bwk macaroni tu ya...
sedap betul... :D

strawberi said...

jipp
wakakak..kalo dia pandai ckp...menjerit2 dia tanak tau...ekekeke


ainul.kwn kak pia bwk..huhu..rugi i tak rasa..kak marla siap tapau wat blk macaroni tuh..

Ninie Fairuz said...

sangat jeless...makanan2 itu sangat best..kalau aku dapat join gerenti aku tukang abiskan..huhu..

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow