Thursday, October 06, 2011

Pot Luck @ rumah kak marla

1 oktober antara hari paling sebok dan penuh ngan jemputan..walaupun syawal dah abih..tapi jemputan kenduri yang sangat banyak..hehe
start kul 12 tghari..pegi kenduri yang paling dekat dengan rumah..opismate kawen..10 minit je dah sampai..then tros ke bangi..amik roti jala yang mmbr aku tempah dr adik aku..then tros ke kenduri kesyukuran mmbr kat semenyih..lepak sana jap..gerak ke rumah kak marla ..kt area batu muda, jalan ipoh...2 jam kot baru sampai..sebab sesat barat...hahaha..dari jalan ipoh, lalu bulatan segambut..pastu last2 masuk batu caves..baru la jupe..tu pun tunggu tepi jalan..kak wina dtg amik..hahah..sangat2 la sesat sbb tak bawak gps dan tkde address ..ade 2 kenduri aku skip..kenduri opismate kt kl dan bday anak kiki..maafkanlah aku..tk cukup masa..hehe
kenduri yg lain..aku pi mkn cam biasa la kan..

ni citer pasal pot luck kt rumah kak marla...ni geng2 forum IG lah..sebelum ni dah buat umah kak wina..kali ni sblm kak marla balik miri..kita buat lagi skali..jadi..aku bawak roti jala..sampai je sana...mak ai..mmg sangat banyak mknn..yg dtg..dalam 6 famili je..

ok..sblm tgk sebahagian dari gamba makanan...meh senaraikan dulu menu makanan tuan umah sediakan
ade mee kolok, sup tulang, karipap, rojak buah, kek lapis 6 jenis..kek lapis pisang la..puding cheese..hati pari la...mcm2 ....maklumla..tuan umah tokei kek lapis sarawak..original dari sarawak maaa..jgn tatau kerabat pahang slalu tempah kan..btol tak kak..hehe..kak lyn dari johor..bawak dominos pizza..ngan baskin robin yer..ala...tatau pun ade eskrem..tak mkn pun...pastu kak pia bawak murtabak ngan tart buah, kekeh bawak ayam panggang ngan ape dah ek..lupa laa..byk sgt mknn...kak wina bawak tauhu sumbat, kuih kasui, agar2..pastu ade lagi menu lain..tatau la sape bawak..ntah btol ntah tidak yg aku tulis..sbb aku cam dgr2 aje..tk amik port sgt...haha.aku dtg plg lambat kan..tros amik pinggan..makan yang mana mampu..sbb perut dah kenyang..
sembang2..mcm2 la kan..ngan aktiviti bebas budak2 kecik..ok..layan la gambar plak..ni sume cilok dr fb dorg..ekeke


sebelum aku sampai..dorg siap buat kelas karipap lagi okei..jeles i
layan gambar budak2 yg overdose gembira..gembira kejap..pastu nangis...pastu main sama2 balik..hehe..biasala budak2 kecik..




bengkak jap dahi..terjatuh..hehe
dania yang comel..sampai rayyan nangis2 nak bawak balik..sukati ko je rayyan nak amik anak dara org..hehe


pastu ptg..lam kul 6.30 baru la gerak balik..tu pun sempat tapau sup tulang, puding cheese ngan karipap rangup 6 bijik..hehe..singgah umah kakak..lepak sampai tgh malam..makan sup tulang dengan nasi ramai2..best..alhamdulillah..
terima kasih tuan rumah..tenkiu jugak pada kawan2 yang lain. sume menu sedap..cuma sayang tangki perut walaupun dah besar..tp tak dpt muat sume mknn...juga pada laki saya yg agak stress agaknya sbb sesat..hahahahhahaha...

ahad..dok umah je..sbb rayyan sebnrnya tak sihat dr jumaat lagi...ahad tu pun ade 2 tmpt patut nak gi..kenduri dan mlawat mmbr baru dpt baby..tangguh minggu dpn la yer..






4 comments:

Mama Datt n Dania said...

mama, rayyan dah bg hint nak bebi gurl tuh. kehkehkeh...

strawberi said...

ekekeke..tu luar bidang kuasa...hihi..kena tunggu 4 bulan lagi..baby ape yg kuar..

Rin said...

yeehaaaa gambar2 cilok katanya hahahaha... SB ada try bawak rayyan gi check doc tak? takut adalam kepala ada darah beku ke apa.. just check up je...

strawberi said...

cilok tnpa izin plak tuh..hahah..sukati je kan

ok kot...sbb dia tkde muntah2..dulu prnh dia jatuh pun..bawak pi jupe doktor...doktor ckp..kalo ade muntah or benda2 pelik..br bleh scan atau check detail..if dlm 24 jam..ok..so biasa nya ok..

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow