Monday, October 17, 2011

Final Blogger Masterchef-Sesi Memperkenalkan Finalist


Lebih kurang pukul 12.40 tghari camtu..juri2 dah start amik tempat kat meja atas stage ..MC pada hari tu, Zainal Alam Kadir pun dh pegang mic..and acara pun bermula lah..sesi memperkenalkan peserta2 untuk finl Blogger Masterchef..ade 10 orang kesemuanya..cuma masa alam panggil peserta..ade kesilapan teknikal sebab tersebut 2 nama lain..hehe..mesti jai ngan mimie cuak..sebab alam panggil nama org lain..tp kejap je pastu dah setel..nama aku 2nd last...konon no 9 jugakla kan..tapi kali nih..mungkin tak bertuah cam ri tu la kan..ahaksss



Zainal Alam Kadir the MC
Judges, KY ,Raqim, Chef Kettley
10 orang finalist yang tgh buat2 muka happy..hahah.pdhal sume nerbes


Cik ke puan eh..azlin..org kuat astro..tgh bg ucapan

Lps tu..alam terangkan sket pasal cabaran2 untuk hari ni..ade 2 cabaran, iaitu cabaran kotak misteri dan skills test..Kemudian peserta sume turun pentas dan ready untuk ke station masing2...

Oh yer...sebelum mula masak, kena amik barang di pantry dulu..syaratnya ialah..dari 20 bahan yang ade..hanya 10 dibenarkan setiap peserta amik..walaupun dr td dok tgk bahan2 tuh..mmg aku tkleh imagine jugak nak buat ape..huh..

Sebelum tu jugak..ceh bape byk sebelum daa..ye la...sebelum masak..byk benda la yg nak buat kan..antaranya..amik no station ..aku dapat no 1...waah..buat aku cuak aje..igtkan dpt tempat tersorok sket...haha..pastu pakai apron..apron yang sama cam ritu..tapi kali ni..dapat tros..yeaaa..macih...

Lepas sume dah ready..cabaran kotak misteri akan bermula..mula2 bukak kotak..dan pastu amik bahan...nantikan sambungan yer :p


*semua gambar dlm post ini..kredit kepada http://www.facebook.com/#!/MasterChefMalaysia

8 comments:

sawaNiLa.com said...

apasal dapat apron? kiterang diorang datang kutip..mintak balik.. ingat baru nak buat-buat lupa :)

strawberi said...

la ye ke...sbb tkde org amik pun..pastu dgr sape ckp ntah..bleh amik...tros amik..la..dorg amik blk ke..alamak..tatau la plak

SawaNiLa.com said...

Rezeki tuh..diam sudah hahahaha...anw nice meeting you.harap jumpa lagi di lain rancangan
..

strawberi said...

hehe..tp sbb rasa bersalah..dh tnya org nuffnang..tunggu dorg reply je... :p

akuzle said...

stakat apron tuh, bagi ajerler kan? baik sungguhnyer awk neh, nk bertnya2... buat diam ajer. ikutilah nasihat kak Sawanila tuh...hikhikhikhik... akak dlu masuk Kan Cheong Kitchen pon dier bagi jer apron tuh...>>>alamak! br terpikir mana letak apron tuh eks? huhuuuhhu... anwy, congrats jd finalist n selamat kenalan gaks...

strawberi said...

tu la..sbb igt dorg mmg akan bg kan..anyway dh tanya org nuffnang..dorg ckp..bleh simpan..hehe...

eencyweency said...

alaaa dpt apron??bestnye kak!!!sy siap org tu dtg suruh bukak :( br igt nk simpan buat kenangan..xpe rezeki akak dpt apron yg menjadi rebutan semalaya tu!nice to meet u kak! semoga dapat baby yg comel nnt! :)

strawberi said...

ala..ciannya ..nak apron ke..meh tukar ngan ipad..hahahahhaa

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow