Tuesday, July 21, 2009

sakit mata & admit

semlm kan aku half day
aku pi umah kakak aku..bawak dia pi spital ampang puteri..mula2..aku igt dia nak pi spital mata kat pj..rupanya kakak aku nak pi ampang puteri je..okla..dekat je ngan umah dia
so..pi jupe doktor kat tingkat 4..konsultan mata ..nama dia dato'dr.baljit
lama giler weii tunggu doktor ni..dari kul 2 sampai..kul 3.30 ptg br dpt jupe..

iskk...trok gak mata kakak aku..tatau la sbb penyebab..tak sempat aku nak interview doktor..psl aku ketakutan tgk darah..ekeke..jap yer..aku upload video..korg tgk la sndiri camne ngeri nya ..perasaan aku..based on voice over aku..ekekeke

pastu doktor ckp kakak aku kena admit..kena pi kat lobi..tunggu dorg panggil..turun bawah..tunggu punya tunggu...dorg ckp wad penuh..so kena tunggu..pastu tunggu lagi..dorg panggil..gtau ade bilik premium deluxe yg suite tu je ade..430 satu malam..mak aii..ngalahkan hotel 5 bintang..tp opis byr..ok je la kan..wakaka..amik pluang..

pastu tunggu lagi..last2 kat kul 6 baru panggil..tu pun setelah aku pi kaunter sbb dh panas sgt bontot dok kat krusi..
baru la dorg suh register..
time register lak..suh byr cash rrm4,500.00..ekeke..sempt gak aku pandang kakak aku..kakak aku pandang aku..
stlh kawtim..byr sket je dulu..giler pe nak bwk cash beribu2 lemon lam wallet..tak agak2 btol..ehehe
kakak aku call opis dia..dorg dtg bwk duit nnt..so kami naik atas dulu..

wa..mmg best bilik nih..ade internet free..ade tv..ade peti ais..hikhik..cam jakun lak dok spital yg cam hotel nih..aku yg over tau..
duduk2 jap tunggu nurse dtg..pastu turun bwh..sambil tunggu budak opis kakak aku dtg..kitorg minum2 kat cafe bwh..dh setel sume..aku blk..abg ipar aku dtg pass maghrib tu..bawak anaknya skali..malam td..dorg bermlm kat situ la..hehe...cian kan syahmi..takkan nk berpisah ngan kakak aku lak..huhu..tp aku dgr..kemain lagi sonok budak syahmi tu dok spital..hehe

so..kat bawah nih..ade video masa doktor cuci mata kakak aku..ngeri wehh...aku rekod pun kejap je..psl aku pun tk sanggup nk tgk..takuuutt..


video

jap lagi nak pi jenguk kakak aku jap..katanya takleh kuar lagi..


8 comments:

eimma said...

ya Allah..seriau aku...huhu

strawberi said...

hehe..tp kakak aku ckp tk sakit...doktor dh buh bius

Ammal said...

MINAHHHHHH
Awat sampai lagu tu?
Eeee.. ngeri laaa...

strawberi said...

hehe..ngeri kan..tp doktor dh buh ubat bius..tkde efect ape2 pd mata..bukan luka pun..cuma bersihkan slaput je

marts said...

Apa kena mata tu?

Intan said...

Ya Allah...ngeri nya tengok video tu...selaput apa tu dan mcm mane leh jadi cam tu?

Kesian nya ur sis...hopefully dia cepat sembuh lah.

strawberi said...

marts...asalnya sakit mata..tp tatau la nape asben aku n kakak aku jd tahap kronik sakit mata dorg..teori mak aku..sbb resdung..tu buat lg trok

intan..tu doktor ckp..selaput membran..selaput tu dh rosak...so..doktor kena sntiasa bersihkan n buh ubat every 3 hours
skang ni dah makin ok..hopefully

Misz HoNey said...

uikss..troknyer minah..ngeri aku nengok..huhuhu

hopefully ok la pasneh

hasben ko ponkne mende yg same ke??huhu

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow