Thursday, July 16, 2009

bye bye fever VS kool fever

kalo rayyan demam kan..aku mmg standby benda alah ni..dulu2 aku bli bye bye fever..masa blom branak lagi kot..dh bli..kira brg2 keperluan la kan...ble dia demam..selain kasik ubat..kasik tempek ini kat dahi...



tapi cam kecik je..pastu senang jatuh2..senang rayyan tarik2 benda alah ni..pastu ble dh abih satu kotak..aku bli kool fever lak..yg ni best..besar..penuh dahi..susah sket la nk jatuh..

slalu guna benda ni..tak semestinya time dia demam..ble seharian berjalan..kdg malam tuh..badan agak panas..wpun test ngan termometer..suhu dia normal..utk elakkan demam..aku tempekkan benda ni kat dahi..jadinya..bangun pagi..tros ok..hehe..baik tampal je..dpd tba2 kena demam..tak pasal..cian budak kecik ni..jadinya..tag aku ..beringat sebelum kena..ewaah..hehe

ni gamba rayyan posing guna kool fever..tp gamba2 lama la..skang dia sihat walafiat je

jadinya..skang ni..aku suka guna kool fever..




11 comments:

marts said...

Minah, aku tak suka bye2 fever, kool fever lagi best kot.

bye2 fever macam tak cukup kuat.

strawberi said...

tu laa..dulu main bli je..skang dh tau kool fever lg best

JM said...

agak2 ko kalau aku pakai bende alah ni elok dak demam aku..muehehe

Misz HoNey said...

bye2 fever xbesh...kecik & snang jatuh...

aku salu pkaikn acha kool fever...besau..aku salu potong 2...

ekekekeke

Misz HoNey said...

marts....

ko pon pkai bye2 fever gambo baby ke??

ekekekke

strawberi said...

jm..ade utk org dewasa la..utk org dewasa..elok buh lam peti ais sblm guna..
kira takyah tuam2 ais la..

manda...camne la marts pakai yg baby punya..wakaka..lawak je

miela77 said...

sori to say...malu pun ade...first time dengar jenama nie...cool fever tu tau la..

btw..iela nak minta tolong vote Contest Rumahku Syurgaku...

Just taip saya vote 4 di http://mamadanish78.blogspot.com/2009/07/vote-contest-rumahku-syurgaku.html

tu je...maaf..raih undi la pulak..huhuhu

vagg. said...

aku cadangkan marts pakai kool fever, duk sebelah rayyan.
kita tgk sape lg cute haha

Syaz (MamaFarish) said...

hi mama rayyan..
just to share the info..last May my baby admitted kene demam panas..my paed amatla tidak menggalakkan ibu2 meletakkan kool fever or towel basah di dahi...apa yg doc suggestkan is lap badan anak every 30 min di bhgn blakang, tangan, kepala..lap saja...kalau nk letak kool fever or kain hanya bole letak di bahagian belakang badan baby sahaja..

strawberi said...

miela..ada mcm2 jenama kalo pi farmasi..hehe..kebetulan bli 2 jenama ni..tu yg compare..eheheh..yg dok iklan lam tv..kool fever..hehe

okeh..nnt sy vote..tq sbb jd follower..hehe

vagg..aku stuju sgt cdgn tuh..

shaz..btol ke..kena letak blakang bdn eh..aisey..br tau..tk prnh lak tanya doktor sblm nih..tq for info..

marts said...

Ha ha aku pakai kool fever taruk dalam peti ais dulu jugak, baru best.

Kalau Rayyan duk sebelah aku, aku cubit pipi dia, mesti dia akan jadi kurang comel sebab dia menangis!

Jadi aku la yg lagi comel dari dia.

Oii Mandots, kau pakai koyok je!

Tak pun tisu celup air sejuk.

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow