Thursday, March 22, 2007

sedeynya..tepon aku

hari ni aku sedih..uwaaaa..tepon aku takleh idup..
alkisahnya..semlm..masa kat stesen minyak petronas kat ngan jelatek tuh..aku nak gi isi minyak..sebelum tuh..gi atm maybank yang ade kat situ..konon2 nak amik duit sebab gaji dah masuk..hehe..sedang aku nak bukak purse..tiba2...terlucut la enpon aku yg aku sedang pegang itu..bammmm..jatuh (camtu kot bunyinya..ekeke)..tros padam.aku igtkan takde pe la..sbb tghari tu dah jatuh gak..pastu aku balik umah..cuba on kan balik..tros gak tanak idup..iskk..berkali2 aku cuba btolkan (konon
terer la)..aku bukak bateri..aku ketuk enset tu..mcm2...tak idup2 gak...last2..aku bia je

malamnya..aku watla muka kesian kat mmbr aku utk pinjam tepon kedua membe
r aku..seb baik dia bagi..hehe..tenkiu kak ida..wpun tepon zaman jepun..tp okla dr takde..sume no tepon takde lam sim..so aku redha je kalo ade sms/call dr no yg kuar...aku main agak je dr ayat2 sms member2 aku..hehe..seb baik tak salah org tau..

aku noticed gakla..seminggu dua ni..berbelas2 kali dah tepon aku asik jatuh..cuai sgt ke aku ek..hehe..last phone aku b4 yg ni pun..camtu gak kisahnya..asik jatuh..last2 tros padam..time tu gak la aku tros gi bli tepon..serik dah nk bli tepon mahal2 (mahal ke? wakaka)..pastu aku bli la tepon yg skang ni..murah je..
ermm..hr ni nmpknya kena gi btolkan gakla tepon aku nih..huhu..tepon aku ni pun..tau2 je gaji aku dh masuk..satgi aku nk gi ampang park je la..sambil2 survey tepon baru...
agaknya kena bli tepon yg bleh isi air skali tu kot baru tahan lama dan tahan lasak..

aku abadikan gamba tepon aku..erkk..tp bukan yg btol..ni amik lam tenet j
e..tepon btol aku...buruk sgt seh..ekeke..walaupun buruk dan murah..tp aku sayang tau..

ni plak tepon aku yg sebelum ni
yang sebelum samsung ni plak..motorola gak..also silver kaler maaa..hehe..tapi gamba dah tak wujud lam internet...kalo bleh pasni nk carik tepon kaler silver gak..aku suka tau tepon kaler silver..kalo ade org nk sponsor..sila bli tepon kaler silver utk aku tau..ekeke..

11 comments:

marts said...

Nak aku belikan enpon?

Eke ke ke ke

strawberi said...

blikan samsung slim ultra edition plis..ekeke

beskut said...

minah kat minat mawi
so...beli la M-Mobile mawi edition
ehehehe

Ajipp said...

nyampah je ajipp ngan marts nehh..
ekekekkeke..

strawberi said...

bli2 ni takmo..nk tunggu org kasik..hehe

marts said...

Eke ke ke Ajipp marah!

Aku tengok ada satu tipon tu rega dia baru je tak sampai RM200. Nokia tanpa color kot. Baru tahu. Time2 kecemasan gini elok dibeli Minah!

Baru2 ni masa aku kat LCCT (ala, masa aku dok sms2 ko tu, eke ke ke...) tipon aku baru jatuh berderai jugak. Kuar dari kereta HP atas lap jatuh atas jalan terus jadi dua bahagian. Ntah berapa kali aku on off baru HP tu ok, tu pun bila charge, bateri tiba2 terus full. Magic magic!

Lepas aku ketuk2 skrg dah ok balik!

minah said...

skang ni tgh guna nokia yg skrin biru ah..huhu...enset lama tu..dh caj.tak mo gak...adui..sabo je la..semlm dh gi antar kedai..org kedai tu kata minggu dpn br tau cemana

Ajipp said...

apesal berborak kat sini nehh??
pegi aje la kat shoutbox tu..
mencikkk..

minah said...

sama je...sini ade privacy sket..ekeke

marts said...

Tak privacy pun Minah. Eke ke ke tetiba ada gangguan!

Wa ka ka ka

Matt PiDovo Amo Sillicilate said...

gaji aku x masuk agi... huwaaa...
satu hari dok check kat tenet.. x masuk2 gak..!! jeles.... huwaaa...
aku nak bayar utang...!!

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow