Monday, September 20, 2010

sambung cuti, jaga rayyan

ramai dah start keje kan ri ni..aku pun patutnya dh start keje..eh memang dh datang opis pun...tiba-tiba kul 9 tepat pagi tadi..pengasuh call...dalam kalut2 sore dia..sempatla dia bitau anak dia dah takde..dah meninggal..innalillah..tros aku balik ..mmbr aku pun sama..sbb kitorg antar tmpt yang sama..cuba memecut dengan pantas...tepat 9.30 sampai umah pengasuh...

mulanya..dia ok lg..sbb anak dia dh dibawa ke hospital putrajaya..badan masih panas..so doktor tengan buga CPR..so aku duduk2 lepak umah dia..pastu mandikan rayyan..buat susu sume..pastu dia dpt call dr laki dia yang jaga anak dia kat spital..bitau anak dia dh takde..time ni pengasuh rayyan dh meraung-raung..kesian btol..syahdu btol..

dulu..akhir may.pengasuh rayyan meninggal..so aku antar kat kwn dia..now..anak pengasuh yang baru ni plak meninggal..ajal dah sampai kan.
anak pengasuh ni..kanak-kanak isitimewa..slalu aku tgk..terbaring je..tapi ok je..tak prnh aku dgr dia nangis ke ape..pengasuh pun ckp..mmg senang jaga arwah nashriq nih..umur dia aku tak pasti la..maybe 6-7 tahun kot..ke 5-6 thn..gitulah
katanya dh seminggu demam..semlm paling panas..sampai 40 darjah..mungkin dia pun terkilan sebab tak bawak pi spital cepat2..ye la..dah nak jadi kan

ape2pun..marilah kita sama-sama sedekahkan alfatihah..

dan aku..masih pening kepala..memikirkan mana nk letak rayyan..nak sambung cuti lagi..oh no..silap2 mmg aku tak dpt balik raya haji nih..huhuh..kejadian hari ni..mmgla bos memahami..seb baik sempat jugak aku online dari umah..boleh jugak siapkan report utk miting sok..

ni mau seminggu dua..pengasuh rayyan masih blom stabil..aku pun mmg plan nak antar tmpt lain setelah pelbagai mslh timbul sblm nih..lagipun dulu..masa start antar..dh mmg kata nk tumpang antar je..

maybe kena start pikir utk antar skolah..ke benti keje..ehehehehe

banyak sangat dugaan di tahun 2010 ini..kena terima dengan walaupun kdg2 aku tak bleh nak bertenang..huhu

2 comments:

JM said...

takziah tuk pengasuh anak ko.. kanak2 istimewa.. tetibe aku teringatkan org kg aku dulu.. mase tu same2 budak lg.. tp die istimewa.. kepala die jenis besar tu..tokleh bangun.. aku takut sgt dgn die..tp die salu dtg dekat dgn mengesot kepala die.. die pgl aku shima.. name die dollah..tingat2 lg aku wajah die.. tp dah lame dh die pergi.. alfatihah..

strawberi said...

kan..budak2 camnila kita akan igt..tu sbb diorg istimewa

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow