Wednesday, September 22, 2010

Rayyan dah sekolah!

hari ini adalah hari kedua rayyan masuk sekolah..nama nya skolah la..tapi takde la blaja cam budak2 besar..saje suka2 bagi nama skolah,...tadika islam ape eh namanya..lupa plak aku..tapi jenis islamic smart program laa..
ok..cerita camne rayyan leh masuk skolah tu..start masa aku lam pantang lagi...laki aku ditugaskan untuk cari tempat nak hantar baby..so dia ade la survey2 tempat ni..tadika rayyan baru masuk ni...mmg btol2 dekat ngan umah aku...dr rumah nmpk tadika,...dr tadika nampak umah aku..eehehe...dekat banget..
tapi masa dia survey, tadika ni untuk 2 tahun ke atas sahaja..so simpan dulu la niat tu kan
ble pulak berlaku mcm2 masalah psl jaga ank nih..mmg kami dah terfikir nak hantar rayyan kat sini cukup umur 2 tahun..hari2 lalu depan tadika..mesti nak jenguk lam tadika nih..cam ade magnet plak
pastu tambah plak..ade sorg budak yang sama pengasuh ngan rayyan dlu..antar anak dia kat sini..aku dulu prnh tanya mak budak ni..dia ckp ok je..so mcm agak terpengaruh nak antar situ kan

nak dijadikan cerita, terjadi kes baru2 nih..so lps balik dr umah pengasuh rayyan..aku tros singgah tadika nih..lam keadaan aku tgh pening ngn mcm2 mslh..aku ade jupe sorg cikgu nih..dh bg intro la tanya sket2..tapi dia tgh mengajar..so dpt ckp sket..dia suh dtg ptg..ble budak2 sume dah balik..
ptg dtg..jupe cikgu lain..rupanya yg tghari aku jupe tuh..pengetua tadika tuh..so dah tanya bla..bla...
dorg bg antar rayyan situ sbb kalo ikut umur..rayyan kan lahir tahun 2008..so dh kira 2 tahun..ok..good
lagipun dorg ckp..as long as rayyan faham arahan dan boleh berckp...mmgla budak kecik nih byk ckp pun..ehehe..

so pagi semlm start antar 'school'..laki aku pi antar..ptg aku gi amik..masa aku amik..dh dgr kawan2 dok panggil nama dia..siap dah ade kawan..ble tgk aku dtg pun..muka gembira je..takde la tiba2 buat drama tros nangis kuat-kuat...hehe
tanya budak yang jaga rayyan tu..dia ckp ok je..tak nangis..sonok je rayyan dok berkwn ngan budak2 lain..budak2 lain pun cam suka kwn ngan dia..pheww..lega aku dgr..

pagi tadi pun aku hantar..takde la nk tarik2 baju aku..tanak masuk ke ape..relaks je dia..
so..harap2 rayyan gembira kat tempat baru..dah takde masalah lagi psl nursery ke cuti emergency ke ape..

tapi ni sbnrnya tempoh percubaan..pengetua kasik masa seminggu ..tgk rayyan cemana..nak ke tak dia skolah..so if kitorg rasa ok..cikgu2 pun bleh handle rayyan..so baru proceed utk register..nnt dh register..baru la dpt uniform sume..iskk..dah besar dah rayyan..dah masuk skolah pun..

7 comments:

Ajipp said...

comelnya rayyan dah masuk sekolah... harap2 semuanya ok ye minah...

strawberi said...

harapnya gitula...faliqh n ghazi sape jaga

Ajipp said...

buat masa ni diorang kat rumah mertua lagi, dijaga beramai-ramai oleh tok, mummy tok, maksu, paksu, dan babah serta mamanya... :-p

nanti wife dah abes pantang, hantar kat pengasuh faliqh yang dulu tu la kot... buat masa ni macam tu ajelah plannya... mungkin tahun depan boleh pertimbangkan untuk hantar faliqh masuk sekolah macam abang rayyannya... heee...

strawberi said...

ar..ye la..tgh pantang lg eh..pasni bleh dh tu masuk skolah..balik umah..leh ajar adik plak..hhihi

Rin said...

bagus rayyan ni.. pandai sesuaikan diri... berapa kos daftar kat situ SB? bulan2?

strawberi said...

kos daftar lom tau lg..sbb dr last week..hantar free je..tempoh percubaan..bulan2 pun lom tau lg..lam 290-300 gitu kot..ri ni br nk gi daftar..nnt sy update

nadja said...

wah best nya rayyan blajar rajin2 tau.. heeheh nanti auntie nak suh fitri pun g skolah jge.. ehhehe

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow