Monday, June 07, 2010

Percutian yang tidak menjadi

minggu lps agak kebizian..nak ngadap blog pun tak smpt..skang ni kdg2 rasa lesu tak bermaya je..huhu
nak rehat..nak rehat!!

ok..berbalik pada update citer..ni nak citer weekend yg dh lps nun..bukan yg semlm..
masa wesak ..sabtu..aku dan laki serta rayyan ke sabak bernam sbb ade kenduri kawen..**tak dptla pi bday party acha..sori acha..bykla ko manda sabak bernam ngan sepang dekat..huh..

gerak kul 10 lebih..lam kul 2 sampai tmpt kenduri...mkn2...pastu tros gerak ke dorani bayu resort..nak check in..sbb ptg nnt abg aku, kakak aku , adik aku dan mak ayah aku..sume skali 9 org lagi akan dtg..so kami check in awal2..oleh kerana kami ramai
aku booking homestay..skali dh check in..aduhhh..sangat mengecewakan..check satu umah/..bilik air..itu ini..sume tak puas ati..komplen..komplen..dorg dtg check..refund balik duit...kami blah...pada masa yg sama.abg aku n the geng tunggu kat tepi jln..sambil check GPS ape yg patut..kitorg sampai..bincang2...dh ptg kul 6 gitu..jupe la satu chalet kuala selangor..kira bolehla..
kami stay situ..

oh yer..plan asal nak tgk kelip-kelip kat kg kuantan..seb baik tak dok area dorani...sangatla jauh ok..50km+ agaknya..mau sejam baru sampai..dahla nk tgk mlm..kul bape nk gerak..kul bape sampai..kul bape balik la agaknya..
dr kuala selangor..10 minit je dh sampai kg kuantan ..kami gerak kul 8.40..sblm kul 9 dah sampai..
cuma nasib tak baik..hujan gerimis..makin lama makin lebat...tiket naik sampan dh bli..rm10 sorg yer..kami 10+2 budak kecik..rm120 utk tiket je..huhu..lepak2 kat jeti..dekat sejam jugak ..nmpk je kelip2 dr jeti..dah puas tgk kelip2..pastu dorg ckp kalo tanak naik..leh refund tiket...tapi ramai je org naik walau hujan..tp sbb ade budak2 kecik..cam bahaya la kan..ngan hujan..ngan air sungai deras lagi..so..pulang tiket..refund duit...
kami pun blah..menuju ke medan ikan bakar, jeram
nasib baik mkn best..tak mengecewakan...


nmpk sgt percutian kali ni.tak berapa menjadi..huhu..oh yer..pagi tuh..kete adik aku eksiden..tak psl2 je..booking homestay pun ampeh..tgk kelip2 tak jadik...balik dr bercuti..cermin kete laki aku pecah masa parking kat umah..**sbb ni guna kete aku..
mcm2 hal la kan...OK..layan gamba dulu




kat dorani bayu resort

ramai nya org nk tgk kelip-kelip

rayyan bosan tahap gaban..dapat mainan..oklaa
BEST!!!makan kat jeram

syahmi mkn ketam

2 comments:

Intan said...

Adoi macam-macam dugaan ye minah...hu hu...sabar jelah. Sapo pulak lah yg pecahkan cermin keta ur hubby tu...dah takde korje gamaknya tu!

strawberi said...

tu la..satu..satu...eh lupa nk tulis..cermin pecah psl org potong rumput..kena batu agaknya..tp takde yg ngaku la..trok btol dorg..

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow