Thursday, April 11, 2013

Mengelirukan je

ai is confuse jap..

sebenarnya gini..10 jan lepas..dah gi bank islam..bukak kan akaun sspn budak2 nih..so..dh register..dapat la akaun number...yg blakang nya 8 dan 1 itu..okla..boleh transfer duit, boleh bank in...

*transfer duit dari maybank ke sspn..tiada caj dikenakan..good

seminggu dua pastu dapat kad yg kaler biru ni..okla..ade no akaun sume kan..senang nk refer..sebenarnya no akaun dorg ni..senang je..kat depan tu..ikut anak no brape..kalo anak sulung..01 kt depan..anak no 2..02..sampai la anak no brape pun..then dorg guna no ic pendeposit...iaitu no ic aku lah..then tambah no lain kt blakang tuh
tapi masa buat ri tu..tak pasan sangat psl no ic tu..sebab tak sama pun...
so..guna je la cam biasa...ade la dh masukkan duit beberapa kali lam akaun dorg ni kan

tiba2 last week kot..sampai kad yang baru kt rumah..oh yer..yg sebelum ni..sampai kt kg..sebab ic aku alamat masih kt sana...tiba2 yg ni..sampai alamat sini..yg tak sama ialah no akaun budak2..lorrr..ape cer ni

iskkk..tapi mls nk pikir..bia kan dlu kad tu sampai seminggu..baru la hegeh2 call sspn

arr..lagi satu..patutla kot ri tu aku cuba nak register online akaun dorg ni..utk tgk penyata tu sume kan...tak dapat..rupanya no akaun lain dah...eiii

so..aku call la ptptn..bahagian sspn ni...check punya check..rupanya org kt bank islam salah letak akaun nombor..patut mmg kena ade kt tgh2 tu..ic no aku la..dorg letak no ic aku separuh..no ic laki aku separuh..eh..laa...tapi seb baik mmg sspn yg detect benda ni..so dorg dh alihkan duit2 yg ade..ke akaun baru..
tapi tu la..kt surat yg sampai..takde plak dinyatakan sebab dapat kad baru nih..
saspen je ..igtkan kenapa byk sgt kad sspn kasik nih..hewhew...

so..kita boleh patahkan kad lama..dan buang..simpan je kad baru
dah tak confuse..hahaha
so..pasni nak register online pulak...

korg dh register sspn dah?heeee..bye

1 comment:

Eliss Mie said...

my nuha dah buka ms dia baru lahir dulu, nayla br ajer buka sblm msk keja hr tu. dulu boleh bukak kat bsn ,skang maybank dan bank islam ajer. dh nk dkt sebulan buka, kad x smpai2 pun.

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow