Tuesday, September 15, 2009

Persiapan raya

korang sume blk kg ble..camne ngan persiapan raya

aku blk kg sabtu pagi2..sesudah subuh la kot..huhu..blk tak jauh sgt.harap2 tak jem laa..
aku blk raya kedua..kakak aku maybe sampai mlm raya...jenuh la adik aku kemas umah sorg2...huhu...padan muka
aku takyah kemas umah mlm raya..yeaaa
..cian mak aku kena msk sorg2...tp kakak aku n kakak ipar ade..cuma syahdu sket..ni first time tak raya kat kg sndiri..hehe

meh wat checklist raya

BAJU RAYA
malas nk citer ni..rasa nak nangis...ri tu aku citer tailor tak dpt jahit kan..ade lg sorg tailor..skali ptg semlm aku msg..lom jahit lagi..sbb ukuran ilang..aduhai..tp dia akan cuba jahit jugak..guna ukuran lama..aku redha je la
sbb baju 1st day raya ..dah bli kat nilai square masa gi umah abg aku ri tuh..baju raya kedua..mak aku dh tempahkan..tu je laa..raya ketiga..dok diam2 kat umah la nmpknya..
baju rayyan je dh berabih bli kat world of babies ri tu..sampai belas2 pasang..baju melayu pun sampai 2..huhu..aku ngan laki aku..cukup 2 psg je..tu pun baju je la..takde la beg raya ke..kasut raya ke.langsir raya ke..ehehe

TUDUNG RAYA
baru call mak aku..MMS gamba baju raya..suh dia carik tudung..ptg kang dia courier..sok sampai la..hehe

KUIH RAYA
tahun ni...langsung tak wat kuih raya..asal ujung minggu je aku bz..tambah plak ade budak rayyan..extra penat bulan poser ni..so..takdela kuih raya..bli pun 2 jenis je..hehe..nak kasik pengasuh rayyan je..lgpun sah2 kat umah..mak aku , kakak2 aku dh bli mcm2 kuih raya..so..takde la kuih raya tahun nih

DUIT RAYA..
orang lain dh sebok tukar duit raya..aku relaks je lagi..hihi..semlm baru kasik kat mmbr..bini dia keje bank..lusa dptla..tak koser nak gi bratur kat bank..hihi

KAD RAYA
banyak dpt kad tahun ni..sbb kat IG ade program exchange kad raya..ramai yg baik ati antar kad raya,..maka aku utk pertama kali lam idup..aku antar byk kad raya..biasa aku antar kat mak ayah kat kg je.tahun ni..lebih 20 kot aku antar kad raya..lenguh tgn aku dok menulis..tapi kena la tulis..reply kad org..sentimental value ooo kad raya nih..

mlm td..dh start kemas baju2 rayyan..mlm ni sambung kemas baju2 aku ngan laki aku...
dah nak abih poser kan..kejap je..keje kat opis pun menimbun2...ngan kena outstation lagi..eiii

lama lak tu nnt kena outstation..tp tatau tarikh ble lagi..mau la 2 minggu..tgh pikir2 mana nk letak rayyan ni..huhu
selamat hari raya la korg...nnt kalo tak bz..aku wat entry ucapan raya..hehe

5 comments:

marts said...

Minah, laki hang bukan Kelantan jugak kan?

Aku pun tukar duit ngan member gak tapi laki dia kerja bank. Ha ha ha...

strawberi said...

ye la...tp laki aku, gua musang lagi dekat..beza kg aku ngn kg laki aku 3 jam..

Intan said...

Uiiit senang nye ada member keja kat bank! Intan still tak dapek tukaq lagi...depa kata abis dah...hu hu :(

Byk nya baju rayyan...kan kan minah, baju anak nie mesti melebihi kita nya barang...sonot nye jadik bdk2 nie kan :)

marts said...

Intan, tiba2 ada kat sini. Selamat Hari Raya.

strawberi said...

marts..ni intan lain...bukan ammal..hihi..intan ni..baby dia nama arissa..comel bangat tau..pi la jenguk blog babyintan.blogspot.com ...hehe


intan..ciannya tk dpt tukar duit lg..kalo pi bank kat HQ ..ade lg rasanya..
excited bli baju anak je kan..time nk byr..sndiri mau igt la kan..haha..tp takpe..kasik chance budak kecik mrasa raya ..hehe

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow