Monday, April 23, 2007

al-fatihah utk arwah lia

12 april yang lalu, aku dpt biter dr kawan aku, iaitu kawan aku, lia dh meninggal..Ya Allah..tuhan je tau..camne perasaan ketika itu..tak sangka sangat2..aku dan roomate aku, kak izz mmg baik ngan arwah masa zaman blaja dulu..arwah slalu sgt lepak bilik kitorg..bleh katakan hari2 dia mesti dok bilik aku sampai tgh mlm..bgn pagi..bilik aku yg jadik tempat berkumpul..last year aku blaja kat sana..lia dpt satu bilik ngan roomate aku plak...lia masih muda lagi..sebaya ngan aku (er..aku muda lagi la kan..hehe)

lps abih blaja...lia ade setahun lagi kat upm..sbb dia amik pendidikan ..4 tahun..dia mmg bleh jd cikgu yang baik..cikgu math..dia mmg lemah lembut orangnya..
pass abih blaja..kami dh jarang contact..maybe sbb masing2 agak sebok..last sms aku dpt..dia ajak gi majlis tunang dia lebih kurg bulan 7 tahun lps..mmbr2 yg lain siap wat rombongan sambil ber gathering kat umah lia..tp aku tak dpt join..sbb ade hal..n last aku jupe dia..masa gathering kat midvalley lebih kurg bulan 2 tahun 2006..aku ingat lagi..masa gathering tu..arwah kecik ati ngan kami sume..sbbnya..salah mmbr2 aku..hehe..aku awal2 lagi dh gtau aku dtg lmbt sbb ade event kat opis..tapi yg lain..lagi la..lambat tak gtau..lia tunggu sorg2 kat mvaley dekat sejam..cian dia..last2 dia majuk..nk balik..dhla jauh dia dtg..oh ya..after abih blaja..dia kena posting ke kulai..so dia dr kulai tak silap aku la..masa dia dtg gath tuh..
sebelum sempat dia blah balik..mmbr kami sempat la pujuk dia utk join gath..n tu la last time aku jupe dia..
tak sangka plak rupanya tu pertemuan terakhir...tuhan lebih sayangkan dia...
cerita dr member aku..arwah kena demam denggi..hampir 2 minggu beliau kat hospital ipoh..
sebagai penghormtan terakhir dr kawan2...pada 15 april..aku dan kawan2 yang lain plan ke menziarahi kubur arwah di ipoh..mula2 ramai gak yang nak pegi..tp sebab last minute plan..ade yg tak dpt nk join..so...yang pergi..aku, kak izz, kak 'aishah, putra dan fikry..

pagi 15 hb april, kami bertolak ke ipoh..lebih kurang 2 jam lebih..sampai ke rumah arwah..tapi famili dia takde..sbb pegi ke kulai kata adiknya..ambik barang2 arwah kat umah sewanya...so kami tros ke kubur arwah di kati, kat ngan kuala kangsar..dengan bantuan adik arwah..kami berjaya sampai ke kubur arwah..dan sempat la memberikan penghormatan terakhir utk arwah lia..masa tu..suasana sedih sgt rasanya..masing2 tak mampu nk bercakap...ermm..banyak sgt kenangan bersama2 beliau..
moga2 arwah lia ditempatkan bersama-sama dengan orang yang beriman dan bertakwa..dan moga diampunkan semua dosanya...al-fatihah

4 comments:

Ajipp said...

Al-Fatihah..

sedihnya...

amanda said...

semoga roh arwah lia di tempatkan di kalangan org2 yg solehah.

Same kes cam kawan aku yg baru meninggal akhir tawon lepas, sebaya ngan aku..muda lagik la kirenyer cm aku. dah kawen & baru dapat baby..meninggal sebab kene buatan org.. :( org yg baik2 cepat di jemput Allah...

cik minah said...

amin...

cemutchan said...

al fatihah juga untuk arwah lia...tak sangka kan, hari ni jumpa esok dah dapat biter dia da meninggal...ini yang buat aku sedeh kalu dapat berita cenggini...

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow