Wednesday, May 01, 2013

Pengesahan pendaftaran darjah satu

lupa nak citer ..ri tu kan..dh buat pendaftaran utk rayyan..so kalo ikut rules...14 hari selepas daftar online..kena buat pengesahan kt skolah pulak

http://mystrawberi.blogspot.com/2013/03/pendaftaran-darjah-satu.html



so..ade la beberapa hari pas aku daftar online tu...aku amik cuti..yang kebetulan pengasuh mintak cuti kalo tak silap...so alang2 tu..aku cuti..sebab nak gi wat pengesahan..kena la office hour kan...hari kerja biasa...amik cuti..gi skolah rayyan..dekat je ..tapi biasalaa...bijak..pagi2 gi...bawak dokumen tak complete...sebenarnya niat nak gi tanya dlu..sebab kitorg ni..dh dok umah sndiri..tapi bil air/api..tak tukar nama lagi..so how kan..ble gi skolah rayyan..tanya dorg...ok..kena bawak S&P rumah..maksudnya..alamat yang kita bagi tu..mmg btol rumah kita..so oklah
sebelum tu..antara dokumen yang kena bawak..original dan salinan

surat beranak anak
my kid
salinan sijil nikah mak bapak
bil air/api
permohonan online tu..sila print

oh yer..kalo dok menyewa plak..kena ada salinan agreement sewa rumah..tu je


lain2..tkde la kot..tu je..pastu kna sediakan 2 sampul..6 x9 kot..dua keping..dengan setem 60 sen x dua jugak

simple je..dah bawak tu..pegi pejabat skolah...hantar..dorg semak..dah setel

then masa anak umur 6 tahun..bulan ogos camtu..dorg akan hantar surat pengesahan...lps dpt surat pengesahan..lagi skali kena gi skolah...utk buat pengesahan lagi skali..ye la..kot kita tukar fikiran ke ape kan..so..ape salahnya..gi je la skolah anak tu lagi...
if bulan 9 tak dapat lagi..cepat2 la semak..call atau gi skolah...check..btol ke reject..then buat permohonan lagi skali\so..tanak kena reject..daftar awal dan hantar dokumen lengkap..gitu je

2 comments:

Eliss Mie said...

smpai kena bwk snp yer. saya tak pulak diminta even nama masih nama owner lama. nuha br 5 tahun so tahun depan diorang kata baru dpt suratnya tapi tahun ni dah submit gak :p terlebih excited gitu.hehehe

strawberi said...

itula..skolah tu strict pulak...
kakak pun br register anak dia..takde plak kena bawak agreement umah sewa..kt skolah yg kitorg gi...dorg ckp..mmg kena bawak sume tuh...
lain skolah..lain plak peraturan

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow