Tuesday, July 03, 2012

Food Maker untuk Solid Food

Rania dah nak masuk 6 bulan, maka boleh la kita ready ape yang patut untuk nak buat solid food..eceh..ngengada mak ko nih..yg rayyan punya dlu..elok je boleh buat solid food..dh bli barangnya..tapi dlu lain..takde sudu kaler pink..kehkeh

maka sebab mak ko nih #cheapskate...kita bli benda murah2 je..janji anak boleh makan..takdela aku nak bli mesin grinder je..dah 70 hengget..haa..ni aku bli 5 in 1 tauu..murah je plak tuh

usha2 web onebabyworld..kt bhgn solid food..nmpk ade food maker nih..wahh..teruja i tgk u olss..boleh filter,juice,grind..mash..fill..ok la kan..tau tak brape rege...rm39.90 je ..hehe..
mesin steam ke blender yang harga dua tiga ratus tu..kita tak perlu yer..haha
ye la..jangan ko bli mahal2..pastu anak makan nestum jugak..baik bli ala2 je..kalo tak pakai sgt..tak membazir sgt..

rayyan dlu alah ngan nestum..so mmg masak la kan..nak kuar jln jauh sket..mesti bekal lam termos tu..ade bubur nasik la..sup pasta la..
tapi rayyan dlu..aku byk bagi dia mkn nasik..i mean ..bubur nasik la..tu psl dh besar..susah mkn sayur..rania ni..aku nk cuba bagi makan sayur lebih sket.kita tgk cemana..hehe
ha..ni gambar food maker..tatau la tahan bape lama nih..hihi...
jgn jadi cam breast pump..bli yg murah...last2 tak leh pakai..bli yg mahal sket ,..baru ok -__-


 ceyy..ni set la konon..tapi ade lagi nk kena bli...alasan sume bli baru?sebab rayyan punya sume lam kotak..yg pindah ri tu..jenuh aku nak carik..ade 20 kotak lebih..tak bukak lagi..
ngehehe

ade yg lebih excited.. >.<


4 comments:

Misz HoNey said...

ni rayyan yg nak mkn ke adik dia yg nak mkn??ekekeke..

same mcm kak hasya..beli brg adik dia ape2...dia yg lelebih...

strawberi said...

abg rayyan main msk2 dlu..hihi
adik blom mkn lg..

Sue'zSuhaimi said...

food maker ni beli kat mane ye??

strawberi said...

kt onebabyworld..online pun ade jual

http://www.onebabyworld.com/basilic-7pcs-of-baby-food-cooking-tools-bpa-free-d122-p-4444.html

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow