Friday, February 19, 2010

Book review:Healthy Home-Made Food for Babies & Toddlers

tajuk kemain lg panjang kan..ye la dah nama buku nya panjang..takkan nk letak separuh je..kang tak sampai maksud..

ok..dah lama entry ni...since bli buku ni masa rayyan baru start makan..hampir setahun yang lepas...hahahaha
dari hari ke hari nak snap gamba page dalam buku sentiasa la lupaa..

saje nak buat book review terutama kepada ibu-ibu yang saje nak variety kan makanan untuk baby mereka.Ye la..kadang-kadang boring jugak kan asik makanan sama.

buku ni sangat bagus..ade 150 resepi untuk baby sampai la ke famili..tapi ni western style laa..resepi pork pun ade
dahla murah je..rege lebih kurang rm30..kat MPH..ni pun my fren tlg bli coz aku carik tak jupe..hihi..auhtor buku nih SARA LEWIS..sara lewis ade tulis banyak buku psl mknn baby, tapi berbaloi bli yang ni..its like compilation for all her books berkenaan mknn bayi..eventho buku ni ala2 80 an punya style..hikhik


dalam buku ni ade 3 section untuk first foods (6month-9m), foods for toddlers dan family meals..di samping resepi2 yang menarik ade jugak dia selitkn topik2 tentang kebersihan , fussy eating, vege food, makanan yang baik dan tak elok utk bayi. Pendek kata macam2 ade. Buku pun tebal sangat. ada mcm2 info..walaupun tak sepenuhnya resepi boleh digunakan, tapi at least boleh dapat idea cara nak masak mknnn bayi..
nnt ade masa, aku snap gamba dalam buku nih..okies

5 comments:

Elyn said...

mesti rajin ni masak tuk rayyan!!

strawberi said...

hari2 kena msk bekal utk rayyan..antar umah pengasuh..huhu...

lily lotus said...

ok! semangat nak dapatkan baby baru ni..huhu

CuppyCakeMommy said...

best nya..nanti i beli pula

strawberi said...

lily..caiyok..usaha tangga kejayaan..hehe

CCM..bli la..tak rugi pun..byk2 tips2 psl jaga baby kat dalam tuh

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow