Wednesday, April 29, 2009

Lunch@Restoran IBUNDA

semlm tghri..mmbr aku ajak teman dia dan kwn dia lunch....so dia ajak pi restoran IBUNDA, jalan bukit bintang dekat je ngan opis aku..berhadapan dengan prince court medical centre..bersebelahan kedutaan kuwait


pemandangan diwaktu mlm ni..aku cilok dr web dorg

ekslusif tul restoren nih..kalo kami tak dtg mkn sini..mmg sah takde org..sbb mmg kami je pelanggan dorg kot..aku tk nmpk org lain..kecuali pelayan2 yg ramai..hehe
sampai2 je..mmg tenang je..air keliling umah banglo lama nih


pastu dayang bukak kan pintu..masuk dalam

waaa..cantik kan
pastu di bagi menu

lorr..ade 2 pilihan menu je..so kami main order je laa

layan je la gamba2 ni...mcm2 mknn dorg antarkan..kami layan makan je la..so..korg layan tgk gamba je laa..dr enset..tak clear sgt


aku order baked scallop lemongrass, udang harimau n air kelapa

ni starter la kot...pisang salai ke ape benda ntah..kecik je kepingan pisang ni

pastu sampai fruit punch..alahai cinonetnya gelasnya..compare ngan air kosong punya la gedabak besau gelasnya

arr..ni la baked scallop lemongrass, pamelo salad & red chilli pesto

ni member aku order..duck dumpling soup

air kelapa pandan

mango sorbet

mmbr aku order rusa kicap manis nasi tomato pudina..

aku order udang harimau sambal kering

nasi ni..mmg dia bagi
tp yang tak bestnya..nasik aku ade rambut...aiseyy..byr mahal2..tp nasik ader rambut lak..aku suh dia tukar je laa

dessert..bubur kacang ijau

air teh...satu jag sorg..ehehe


tatau nak ckp berbaloi ke tak mkn kat sini..
air kelapa aku order tu..rm15. campur lak set lunch rm88
sorg dh seratus lebih...servis okla..cuma spoil la kan ble ade rambut...
ooo..kalo mahal pun..bukanla aku byr..giler ko..kalo aku nk byr..lunch je beratus..baik pi mkn kat seri melayu

pastu owner dia dtg sembang2 ngan kitorg..citer psl restoren ni..tk lama lagi nk tukar konsep...bla..bla..blaa..aku pun layan kan je la...

kesimpulannya..kalo nk cuba..gi arr mkn...utk dinner..konsep ala carte..
yg aku bleh bg bintang..cuma kat food presentation..mmgla lawa..

aku mkn situ..tak kenyang pun..blk kena mkn nasik lagi..ngeheheh


5 comments:

marts said...

Minah, macam tak best la walaupun makanan nampak lawa. Semua makanan tu sekali ngap habis terus, terus digest dlm pewot sebab kecik sangat.

Tapi mahalnya benda-benda tu. Makan kat Rebung 4 kali buffet tu Minah. Ha ha ha...

nOllY dOllY said...

waa....keciknye portion food tu..
kenyang ke??

strawberi said...

marts..tau takpe...udang harimau dua ekor tu..skali ngap je..

mahal plak tu..eii..duit tu wat shopping..lg bagus

nolly..mmg sket sgt mknn..dan sungguh tak kenyang..ehehe

ivory said...

asik makan jer mama rayyan nie..minah ko lepas banak back to normal ke atau maju kedepan ekekek

strawberi said...

errr..menten lg kot...eheheh

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow