Monday, September 03, 2007

muffin merdeka


hehe..pesal aku tiba2 wat muffin nih...ekekeke..buang tebiat kot..tp yang pasti sebab utama..aku ade oven..eh bukan aku punya..ni antara adiah kawen kakak aku...hihi..kakak aku dh serahkan hak penggunaan pd aku..so aku leh wat ape2..yea..yeaa..
eksperimen pertama aku..wat muffin lah..teruja tgk gamba2 muffin kat sini..slalu intai2 je..
aku memulakan niat aku nih pada ptg khamis lps..ngan shopping brg2 utk wat muffin..sakan la aku pi giant..carik bekas muffin..penimbang ..bahan2 nak wat tu sume...tiba part nk bli blueberry filling..aku blur..sbb aku jupe blueberry in heavy syrup..aku pun call la tokei kek..tanya dia..hehe..seb baik beliau baik hati...dia kata tak sama..tp aku degil nk bli gak..sbb tak jupe filling tuh..dia kata leh tp kena lecek2 kan dulu..ermm..blasah je la..
mlm tu..aku suh kakak aku psg oven..then aku memulakan keje2 wat muffin..hehe
cuma mslh sket oven tuh..sbb tak rata sgt msk dia..terpaksa la aku ubah kedudukan..then bakar lagi..huhu..seb baik jadik..sedap gak..ehe..teruja aku utk wat lenkali lagi..ekceli pass wat tuh..wat 6 bijik je..hari sabtu aku wat lagi..12 bijik plak

td aku pi ampang park..aku carik blueberry filling...yeaa..jupe...next week aku wat lagi..bia muntah dorg ni mkn muffin..sblm aku beralih wat menda lain lagi..hehe

-nape aku namakan muffin merdeka..sbb muffin ni la aku bawak bekal gi tgk perbarisan hari merdeka..hehe..nntla apdet citer perbarisan...lupa bawak card reader utk download gamba dr kamera.

2 comments:

man from u.n.c.l.e said...

sila buat muffin itu banyak banyak... ada orang jauh nak makan.. (jangan bitau marts, takut dia nak mengendeng)

strawberi said...

bitau je bile nk mai..muehehe...eksennya aku..kalo tk sedap..kena telan gak..hihi

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow