Tuesday, May 15, 2007

eksiden!!

malam td..aku plan nk gi carrefour ngan kakak aku..igt nk gi bli gamat yg mmbr aku kirim and also nk bli rak utk baju2 aku..sbb palang almari aku br je patah last week..hehe..dh overload agaknya almari aku tuh..pastu plak igt nk gi survey2 barang2 letrik..survey hadiah kawen utk budak2 umah aku..maklumla..masing2 dh nk kawen..so kena la siapkan adiah awal2..mak aih..byknya plan aku..

berbalik pd citer aku yang nk gi carrefour tuh..aku bersiap2 la..kul 8 lebih..aku gerak dr umah ke carrefour wangsa maju ngan kakak aku dan pakwe dia yg ikut skali..tak sampai seploh minit dh sampai la kat carrefour tuh..dan aku pun mula la mencari2 parking..mmg la byk sgt parking kosong..tp sbb terlalu byk..so aku pusing2 la lam tu..hehe..tgh aku bawak kete ngan berhemahnya..tiba2...ade la sa
tu kete tiba2 muncul...tros langgar pintu kiri belah dpn kete aku..tros aku tekan brek la..aduiii...aku pun benti depan sket..memandangkan kete blakang dh makin byk..so aku kuar la kete ..chinese guy yg langgar aku tu..suh btolkan kete masing2..eh mana bleh..aku tak salah..watpe aku nk kena kuar duit..pastu dia suh aku report..ok..fine...setel balai..pastu aku pegi la balai polis wangsa maju kat ngan jusco tu..rupanya situ tak uruskan kes2 eksiden..baru aku tau..rupanya kalo area kl..mmg kena report kat balai polis trafik jalan H.S. Lee...ohh..jakunnya aku.dh la pes time gi balai polis..cam menggigil2 gakla kepala lutut aku nih..hehe..takut gak oo..wpun aku tak salah..pastu aku gi la sana..wpun sblm tuh..aku dh tersalah gi IPK jalan hang tuah..hehe..abg2 polis yg baik ati..bgtau la jalan gi sana..

so sampai sana..isi form report..n submit..dahla ramai gak org kat balai polis tuh..seram aku..ade yg berdarah2 muka..dtg wat report..eiii..ngeri aku..berbalik pd citer aku..passs aku submit tuh..aku tunggu jap..pastu dia panggil utk tulis report plak..aduii..kena wat karangan plak..sabo je la..maka aku praktikkan la apa yang cikgu BM aku ajar untuk wat karangan yang baik..hehe..tak sesia aku dapat A bm masa SPM tau..walaupun ayat tunggang langgang sket..tapi dimaafkanla sebab tgh kelam kabut...pastu dh siap sign report sume..aku kena jupe sarjan zamani kat tingkat 1, bilik 2..aku je bleh masuk..kakak aku n bf dia takleh masuk..huhu..cuak gak..dhla sume laki je lam tuh..saspen je tau..pastu aku gi la jup
e sarjan tu..seb baik dia baik..hehe...aku kena la interbiu sket..citer camne sume benda ni jadik..siap aku lukis2 lagi..hehe..dh setel sume..dia kenalkan aku ngan owner bengkel...so org bengkel tu tlg setelkan sume termasuk repair kete aku..guna insuran chinese guy tu la kan...dia kata..pintu kete aku tu kena ketuk n cat la..maybe makan masa 3 hari gakla kete aku akan tersadai di bengkel..nasibla kan..nk wat cemana..so ri ni..petang..aku kena gi antar kete ..kepong lak tuh..aduii..naik lrt la pasni gi keje..nasiblaa...

so ptg ni..aku igt nk blk awal sket..nk prepare dokumen dan kakak aku akan follow aku..gi antar kete kat kepong tuh...

ermm..td mmbr dh bg kunci kete dia kat aku..suh aku bwk kete dia..sementelahan mmbr aku takde 3 hari..maka di amanahkanla kete dia kat aku..tp aduii..takut la plak nk bawak k
ete manual nih...aku rasa...aku rela naik lrt..huhu...

so..kesimpulannya..if ade mslh eksiden ..sila la wat report kat balai..polis sume baik2..
ye la..sebelum ni..mcm2 citer tau aku dgr..ade org kata..kalo wat report kena byr rm300 laa..mcm2..tp semlm aku branikan diri..rupanya tu sume fitnah je..hehe..aku sempat la sembang ngan sarjan tuh..dia kata takde ape pun..kalo ade eksiden..better setel balai...

MAJULAH POLIS UTK NEGARA..hehe..macih abg2 dan kakak2 polis...lap u...

sekian sajalah citer aku..nnt aku snap gamba kete aku ptg nih..sok lusa aku tempek sini..sket je..takla trok sgt pun..tp syukur tau..coz takde kemalangan jiwa..iskkk nauzubillah

tu la gmba pintu kete aku..huhu..takla trok sgt..tp kemek la gak..

9 comments:

man from U.N.C.L.E said...

mak aihh !! punya lah jauh woksop dia rekemen.
...hmmm... musti tuan sarjana tu dapat kamsen daripada owner woksop tu... (sambil aku bersyakwasangka...)

cik minah said...

agaknya la..tp nk wat cemana..mls nk byk songeh..kang kete aku tak siap..so..ikut je la..janji sume setel

cemutchan said...

(Kataku mencelah perbualan abangcle n min..)itu sudah musti, itu sarjan sudah semustinya kautim sama itu tuan besar bengkel woksop tu...muahaha...

Misz HoNey said...

aku dh 3 kali pi balai polis hs lee neh. suma pasai kes eksiden. Mcm yg cik aminah kate...abg2 polis kt situ suma bek2 belaka.. siap ada yg offer belikn air...wakakakkaa...

workshop pon, tmpt yg same...ekeke..so kesimpulannyer kate2 ankel ngan kak cemut itew benar...sekian..mekaseh...

strawberi said...

ko gi workshop kat kepong gak ke..ekeke...tp cam ampeh je..td aku call..dia kata sabtu tak cnfrm leh siap plak..ceh

halym said...

eleh pulis tu owang pompuan depa gatai ler..coba laki mesti muka mcm tak siap !

strawberi said...

tak baik ko ckp cemtu lym..ekeke..nasib ko la

Misz HoNey said...
This comment has been removed by the author.
Misz HoNey said...

kepong gaks minah..Ala dorg ckp jek siap cpt..pdhal kekdg lmbt gaks...tp yg besh,aku claim abes2 kt kedai tu heh..belah yg xkene pon aku suh cat blk ape suma...hehe

eleh abg lym jeles sbb pulis tu x ngorat abg lym kan..kan.....ekekekke

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow