Wednesday, May 17, 2006

Reunion di Kedah

a week before. aku dapat ym message dari member lama
'jom ikut aku balik kg..next week'

erm
aku check jadual aku 12 - 14 mei...aku free je..aku on je la..lama tak jupe kawan2 aku nih..almost 2 years ..after konvo.. waaa..rindunya ngan dorg…ikut nora balik kampung kat sungai petani..leh jupe hanin yang dok alor setar, jupe kak mar yang dok SP gak.
so..11hb malam, jam 11 kami naik bas ke SP..

day 1, 12hb mei 2006

sampai jam 5 pagi di SP..ayah nora datang ambik aku, nora, ieja dan atul ..so..sampai umah nora tido dulu..ngantuk beb

pagi bangun, bekpes..masa tengah bekpes , member aku, kak mar datang umah nora.. sembang2.. dia takleh join kitorg coz dia nak balik kg tghari tu…alahai..
tghari..dorg satu famili ajak gi berkelah kat tupah
waa..sounds good..leh aku kenal tupah yang pemes itu ..pegi sana, ramai gak orang dok berpiknik. tapi langit nampak mendung jer..ermm...kami makan2 dulu
first time aku makan sambal kuini, ikan pekasam..hehe..beshhh…tapi gambo tak snap coz asyik makan je...ekeke…pastu baru je nak mandi manda..ujan dah renyai2 lak..tapi redah je..mandi gak..lebih kurang tak sampai sejam..pastu singgah umah abang nora
tukar baju n minum petang..

then gi tanjung dawai lak..pegi sana.gi bli barang, aku bli udang kering,sos rojak buah tu, member aku beli belacan dan makanan lain..pastu gi minum2 lagi tepi pantai tanjung dawai..


ni tepi tanjung dawai..gamba member2 aku, dari kiri atul, ieja, nora, dan yang kecik tuh..jannah (anak buah nora)..aku tukang amik gambo..hehe

day 2, 13hb mei 2006

today, plan nak gi penang

so kul 10 pagi..hanin sampai utk pick up kami sume..pastu bekfes..sambil tu sms apple...hehe..igt nak paw si apple banje nasi kandar..skali dia nak gi kenduri lak..so..kami bertolak ke penang...first time aku gi penang nih

first gi umah mak long atul, lepak sana jap, pastu ajak sepupu atul jadi tour guide..so..first dia bawak kami ke plaza gurney kalo tak silap aku, jalan2 sana jap je, pastu ke taman kebun bunga..kat sana, takde pe sgt yg menarik biasa je..cuma kes kami kena kejar ngan monyet..coz hanin bli kacang..ape lagi kena kejar la ngan monyet tuh..eii...terjerit2 la gak kawan aku sorg tuh kat kebun bunga tuh

ni la dia monyet yg kejar kitorg..sempat aku snap gamba

~gambo kemudian~

then dah penat ..last gi makan pasembor kat mana ntah..aku dh lupa plak nama tempat tuh..tepi laut..pasembor satu pinggan rm 34 inggit..ceh...

~gamba kemudian gak~

pastu balik..naik feri lak...

sok harinya..kami bertolak balik KL....nnt datang lagi..thanks nora n famili...

2 comments:

Rocky Labu said...

Amboi Cik Minah....awak yg citer pi Penang hang tak boh kat sini. Mentang2 ler hang tak dapat makan nasi kandaq yg aku nak banjer ari tu. Tapi seb baik gak...save duit aku. hehehe

strawberi said...

lom sempat update agi arr..tu hari ke-2..
nnt la sok aku citer..draf dah ade...citer aku kuciwa ngan hang pun ade...tgh tunggu gamba dr member ni...sabaq no..

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow