Thursday, January 13, 2011

Steamboat@selayang

ok..disclaimer dulu..ini bukan makan2 di restoren kat selayang..ni homemade punya steamboat..
kiranya ni mlm krismas thn lps..baru nak citer..haha..saje nk bermlm kat umah baru kakak aku kat selayang..lgpun penyewa baru dh nak masuk..so kami merasmikan dulu lah umah tuh..sabtu ptg..gerak pi sana..sbb singgah giant bli brg2 steamboat..sampai sana pun dh lmbt..ngan ujan nya sume..yg join xtvt mkn2 ni sume adik bradik aku lah..cm biasa..masing2 bwk brg2 keperluan masing2..toto, bantal...dan segala mcm lah..ye lah..dh dok umah kosong..haruslah angkut ape yg patut kan


pas magrib..tros prepare ape yg patut..mula2 buat sup steamboat..buh satu kiub tomyam..buh garam..dah siap..then siapkan bahan2 sampingan lain untuk dimakan sbg steamboat..kakak aku bawak udang besar dr sabah nih..mmg best.pastu ade sotong besar..aku plak bli stok2 fishball, chicken sausage, bbq sausage, crabstik dan lain2 cam dlm gambar..tu sume ade kat giant..bli kira timbang je..senang..pastu ade mee, sayur kangkung, enoki muhroom

pastu aku wat sos steamboat ni..ade campuran cili, sos ikan, minyak bijan dan lain2

ok..so,makan..makan..sampai abih..dh abih mkn..geng2 lelaki pi mandi kolam plak..kami yg pompuan lepak2 jap..pastu tdo..
esoknya..kemas2..tenant baru nak masuk dah..pas dah siap packing..bawak budak kecik dua org ni..mandi kolam

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

best makan2 steambot ni :) dua kali kat ofiz me buat last week :)

Liza said...

bagus idea nie, steamboat kat rumah sure lagik best

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow