Thursday, February 17, 2011

Wedding Cake Class

Kat ngan umah aku, ade kedai jual bhn2 kek..so mmg port tmpt slalu singgah la kan..kurang2 skali seminggu :)
Kat situ jugak ade buat kelas kek dan macam2 kelas lagi lah..aku mmg suka la benda2 camni..biasanya hujung minggu hari ahad la..tp kadang2 time kelas yang best2..aku asik ade hal...hari tu auntie kat kedai hot oven ckp ade kelas wedding cake..kalo nak dikira ni untu stage 3..tapi bolehla..kebetulan plak aku free...oh..bukan kelas tu free tau..byr rm150 ..peralatan bwk sndiri..kelas dr kul 10.30 sampai 4 ptg...memang excited la kan..

sblm kelas start..kena bli brg2 utama dulu utk deco kek..aku pun sblm ni..mmg tatau barang ape nak guna..so kali ni dpt blaja..at least aku tau comb scrapper tu guna untuk ratakan kek dan jadi cantik..pastu nozzle2 yang mana untuk uat daun, bunga dan mcm2 la...dptla blaja sket kan..walaupun terhegeh2 nak buat bunga..haha..at least sume yang pegi kelas tuh..90% lebih kurang cam aku je..hihi
masa kelas tuh..mula2 akan buat hiasan kat dummy cake dulu..then dpt kek btol..kek 2 tingkat ok..bentuk heart lagi..pasni dah bleh amik tempahan kek 2 tingkat...hehe..pasan :p
 ok..layan gamba je la
kek bulat dipotong bentuk heart

chef in da house


kek saya

dummy cake

sebahagian dr kek

hari2 adalah birthday saya!!

4 comments:

Liza said...

cantik sgt! suka!

strawberi said...

dr jauh cantik kak...kalo zoom..masha allah...hehe :p

ShaSha said...

wakakaka..rayyan funny..hari2 adalah harijadi dia ek..ok la auntie pun nak buat cenggitu gak ler..hari-hari adalah hari saya shopping...buleh dak???

strawberi said...

hehe..pantang nmpk kek tau.mesti sebut 'nak epi to you' :p

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow