Friday, March 21, 2008

Big Apple Donuts


best tak gamba donut kat atas tuh..hehe..yummy..yummy
semlm masa cuti maulidur rasul..sempat la aku gi membeli donut kat BIG APPLE Donuts & Coffee
last week aku hampir2 ke midvalley utk bli donut nih..sbb dikhabarkan rasanya menyamai kualiti JCO kat pavillion tuh..tapi tak larat la nk bratur kat JCO tuh...pjg giler queue nya..huhu...
n kebetulan aku ke Subang Parade utk berpoya-poya semalam..dikala kitorg tgh carik kedai utk makan tghri..aku ternampak kedai BIG APPLE nih..yeaaaa..ape lagi..aku nyatakan la hasrat murni aku utk bli donut nih..ekekek..seb baik laki aku ckp pegi la bratur kalo rajin..hehe..mmg rajin pun..semangat waja je aku gi beratur...bleh tahan gak queue kat sini..ade la lam 10 minit beratur..sambil tu..tgk2 la dorg dok wat..lebih kuranng je ngan JCO..perisa pun hampir sama..cuma servis dorg slow sket laa..dah sampai turn aku..aku bli la setgh dozen je..sbb makan berdua je..sempat la aku interbiu abang cashier yang bertugas..aku tanya laa

aku : bang..big apple ni..cam JCO kan..kampeni sama ke?
abg cashier : taklah..lain..tapi lebih kurang gaklaa
aku: Ooo..perisa pun sama je kan bang..kotak ,plastik sume lebih kurang je..
abg cashier: a'ah..lebih kurang je..
aku :(sambil tgk dorg goreng donut)..mmg masak donut camtu ke bang..
abg cashier: memangla..memang camtula cara masaknya (mesti lam ati dia ckp..takkan tatau donut kena goreng)
aku : ooo..kalo kat JCO..dorg bakar..tak goreng..so..takde kolesterol ..
abg cashier: oo ye ke dik..

aku pun selesai bayar..abg tu ckp tima kasih..aku chow lah..hehe

bagi aku donut ni,..hampir la bleh tandingi kesedapan JCO..err..kalo dunkin donut..mmg tak masuk ranking la..tak sedap :p
cuma bezanya..donut JCO tahan lebih lama..sbb ianya dibakar..tahan 2-3 hari..masih lembut...
yang BIG APPLE..kalo simpan lama sket..kurangla lembutnya sket..ape2pun..aku suka..lenkali leh bli lagi...

3 comments:

june said...

aiyyya..big apple..
sedap yer...

awegedebe said...

Pandai la ko ni JCO bakar donut...semua donut ni digoreng. Allahyarmah cikgu masak aku pernah ajar dulu...semua donut digoreng.

strawberi said...

ntah..aku nmpk kat jco..dia bakar lam oven..

Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin
Blog Widget by LinkWithin

Jom Follow